Hlavní obsah

Další triumf Sparty v derby, Krejčí byl nejkreativnějším hráčem kola

Praha

Letenští si po vítězném derby se Slavií (3:0) mohou pěkně dlouho vychutnávat fotbalovou nadvládu nad Prahou. A počítají také individuální ocenění. Vítězem 24. kola Gambrinus ligy v kategorii Chance index se stal záložník Sparty Ladislav Krejčí. Za své nahrávky, které mohly vést ke vstřelení branky, získal dohromady 21 bodů. V první desítce má však převahu jiný tým než ten z Letné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané zleva Josef Hušbauer, Ladislav Krejčí a David Lafata slaví gól.

Článek
Fotogalerie

Talentovaný Krejčí patří ke stěžejním hráčům Sparty, která na něj v ofenzivě hodně spoléhá. Především má připravovat šance pro kanonýra Davida Lafatu, což plní více než svědomitě. A potvrdila to i čísla 24. kola, v němž svěřenci Vítězslava Lavičky porazili 3:0 Slavii.

Ve statistikách měřících „přihrávky do gólových šancí", „předfinální přihrávky" a „přihrávky do šestnáctky" totiž nastřádal celkové číslo 21. Tolik jich v uplynulém kole nenasbíral nikdo jiný z ligy. Krejčí si navíc připsal i asistenci na Lafatův úvodní gól zápasu.

V prvních pěti kolech od vzniku Chance indexu tak už podruhé zvítězil sparťan. Předtím se to povedlo Bořku Dočkalovi, jenž s hodnotou 41 zatím drží celkový rekord. Dosáhl na něj v utkání proti Znojmu.

V první desítce 24. kola je ze Sparty ještě Josef Hušbauer, jenž se dělí o třetí místo s ostravským Francisem Narhem, druhý se umístil Jakub Petr ze Slovácka. Nejvíce hráčů mezi elitou má však Mladá Boleslav. Konkrétně se jedná o Jana Bořila, Lukáše Mageru a Pavla Šultese.

Reklama

Související témata: