Hlavní obsah

Klokani se večer budou prát o záchranu v Jihlavě, které nepodlehli sedm let

Jihlava

Stále jim patří předposlední sestupová příčka, po minulé výhře nad Teplicemi už ovšem klokani ztrácejí na záchranu jen jeden bodík. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 dnes večer hrají v předehrávce 25. kola Gambrinus ligy na Vysočině a každý zisk pro ně může být zlatý. Tím spíše, že v příštím kole hostí ve vršovickém derby stejně ohroženou Slavii. Zápas Jihlava - Bohemians se hraje dnes od 20:15, přímý přenos vysílá Fanda, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jakub Hora (vpravo) z Bohemians 1905 se raduje z gólu, vlevo je jeho spoluhráč Petr Nerad.

Článek
Fotogalerie

Jediný dosavadní prvoligový duel skončil v říjnu 0:0, ve druhé lize Bohemians nepodlehli Jihlavě sedm let, navíc Vysočina klokanům dohromady nedala gól čtyřikrát za sebou.

Jenže Jihlava je rozjetá, prohrála jediné z osmi jarních kol a posledních šest ligových zápasů drží neporazitelnost.

„Do Jihlavy jedeme uspět i přesto, že soupeř je z posledních zápasů pořádně rozjetý. I my jsme si však připsali cenné skalpy," troufá si vršovický kapitán Josef Jindřišek.

„Situace v tabulce je pro nás mnohem příznivější a jedno vítězství tím dokáže naprosto zamíchat. Určitě bychom rádi navázali na vydařené utkání s Teplicemi, i když Jihlava je ve výborné formě a bude to těžký duel," uvědomuje si trenér Luděk Klusáček.

Klokani pod jeho vedením z pěti zápasů prohráli jen jednou a získali 8 bodů.

Vysočina chce prodloužit sérii

„Pokusíme se navázat na naši úspěšnou jarní sérii. Bohemians se po příchodu kouče Klusáčka herně i výsledkově zlepšili. Stačí připomenout, že z posledních pěti zápasů prohráli pouze s Olomoucí a porazili Liberec a Teplice," poukazuje také jihlavský kouč Petr Rada.

„Důležité bude, abychom se vyrovnali s jejich bojovnou a agresivní hrou. Pokud zopakujeme naše poslední výkony, tak bychom měli uspět," dodává.

Jak skončí duel Jihlava - Bohemians?
Zvítězí Jihlava
44,6 %
Zápas skončí remízou
15,3 %
Zvítězí Bohemians
40,1 %
Celkem hlasovalo 616 čtenářů.

Reklama

Související témata: