Hlavní obsah

Vyhrocené derby rozhodne větší srdíčko, má jasno Smejkal před existenční bitvou v Ďolíčku

Praha

Mohl se hřát s Bolkou na třetím místě tabulky, místo toho je ovšem se Slavií na sestupové předposlední příčce. Když se v zimě stal součástí výměny za záložníka Štěpána Koreše, stopera Michala Smejkala vůbec nenapadlo, že v Edenu zažije takovou fotbalovou bídu. Vždyť Slavia naposledy sestoupila do druhé ligy v roce 1963 a ještě před pěti lety vyhrála svůj poslední titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slavie Michal Smejkal zatím v Edenu moc radosti neprožil...

Článek

Věděl, že jaro nebude lehké. Bitvu o holou ligovou existenci však nečekal ani on. „Vůbec ne! Když jsem viděl, jaký je ve Slavii tým, jací jsou tady kvalitní hráči, tak mě to ani nenapadlo. Kvalita je tu veliká, ale pohoda není," líčil Michal Smejkal po pondělní prohře 0:2 s Plzní.

„Navíc máme dost zraněných hráčů, což se na výsledcích také podepisuje. Slavia se vždycky pohybovala někde jinde, ale zápas proti Plzni ukázal, že jsme na závěr ligy nachystaní. Šlapali jsme, chtěli vyhrát. Tak by to mělo být," poukázal host z Mladé Boleslavi.

Nejsou v optimálním rozpoložení

Sešívaní už jsou o skóre dokonce i za Bohemkou. A právě bratrovražedné vršovické derby může tuto neděli výrazně rozhodnout, kdo se se přiblíží záchraně a kdo naopak sestupu...

„Derby v Ďolíčku bude určitě hodně vyhrocené. Nebude to zápas o kráse. Rozhodne, kdo prokáže větší touhu vyhrát, kdo dá do hry větší srdíčko," avizuje Smejkal.

Slavia nedala gól již 301 minut, pod vedením nizozemského spasitele Pastoora vyhrála jen jeden ze sedmi zápasů. Tabulka je ovšem u dna tak vyrovnaná, že stačí jedno vítězství a mužstvo se může posunout o několik příček nahoru.

„Záchrana je pořád otevřená. Proti Plzni jsme k zápasu přistoupili, jak se má, na rozdíl proti derby na Spartě a předchozím zápasům jsme si minimálně bod zasloužili. Měli jsme i šance, bohužel jsme je neproměnili. Nejsme nyní v optimálním rozpoložení a zakončení je o psychice. Směrem dopředu nám nic nevychází, ani štěstíčko nám nepomůže," popisuje stoper slávistický zmar.

Není pohoda, dostavil se stres

Psychiku hráčů ke všemu zatížil pokles na sestupové místo. „Myslím, že to se na nás nepodepsalo. Víme, jaká je situace, víme, o co se hraje. Soupeře nesledujeme, musíme vyhrát každý zápas," ujišťuje Smejkal.

Co je slávistům platné, že doma dokázali vzdorovat obhájci titulu, když ztrácejí body i s papírově slabšími týmy. „Momentálně není pohoda. Když je, je to úplně něco jiného. Nervozita se na nás projevuje, jsme zbrklí, ve stresu. Ale s tím se musíme poprat. Jsme profíci," nevzdává se naděje.

Jak dopadne zápas Bohemians - Slavia?
Zvítězí Bohemians
59,9 %
Zápas skončí remízou
13,7 %
Zvítězí Slavia
26,4 %
Celkem hlasovalo 7577 čtenářů.

Reklama

Související témata: