Hlavní obsah

Švejdík odmítl štědrou nabídku Jablonce, chce se Spartou do Ligy mistrů

Praha

Když se vedení klubu v zimě dohodlo na letním návratu Radoslava Kováče z Liberce, zdálo se, že angažmá stopera Ondřeje Švejdíka ve fotbalové Spartě se blíží ke konci. Opak je však pravdou. Jedenatřicetiletý obránce se v průběhu jara znovu probojoval do základní sestavy, odmítl nabídku Jablonce a prodloužil na Letné smlouvu o dva roky až do června 2016. Nevzdává se naděje, že si se Spartou zahraje Ligu mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský stoper Ondřej Švejdík brání slávistického útočníka Tomáše Necida (vpředu) v nedávném derby pražských "S".

Článek

„Rozhodli jsme se Ondrovi nabídnout prodloužení smlouvy pro jeho profesionální přístup a stabilní výkony. Věříme, že bude i nadále platným hráčem týmu," uvedl Jakub Otava, člen představenstva AC Sparta Praha.

„Na jedné straně je to ocenění mé dosavadní práce ve Spartě, ocenění mého přístupu k tréninku a celkově k fotbalu, jaký mám. Na druhé straně je to další krok v mé kariéře. Vysnil jsem si, že chci hrát Ligu mistrů a věřím, že to se Spartou dokážu," řekl Ondřej Švejdík krátce po podpisu nového kontraktu.

„Měli jsme více možností, ale Ondra se rozhodl zůstat ve Spartě, kde před sebou vidí spoustu sportovních výzev," dodal hráčův agent Jiří Müller.

Vybral si větší konkurenci

Moc nechybělo, a stoper skončil na jablonecké Střelnici. „Na rovinu přiznávám, že nabídka ze strany Jablonce byla velmi štědrá, ale po sportovní stránce je na tom Sparta lépe a mám zde stále prostor se zlepšovat. Samozřejmě to obnáší také větší konkurenci, s čímž ale počítá každý hráč, který obléká dres Sparty," uvedl Švejdík v rozhovoru pro sparta.cz.

Pikantní je, že právě s Jabloncem hraje Sparta semifinále Poháru České pošty - a první zápas venku prohrála 1:3.

Švejdík přišel do Sparty v lednu 2011 jako volný hráč z nizozemského Groningenu, kde působil čtyři a půl roku. Zahraniční angažmá pro něj tehdy skončilo kvůli zdravotním problémům. Po návratu do Čech se připravoval půl roku s týmem Sparty, poté působil v sezóně 2011/2012 na hostování v Dukle. Na Julisce se rozehrál a od té doby působí na Letné.

Reklama

Související témata: