Hlavní obsah

Triumf Brazilců. Baníkovec Azevedo překonal rychlostní rekord jara, Rossi nejlepším maratóncem

Rychlostní rekord jarní části sezóny byl ve 25. kole fotbalové Gambrinus ligy pokořen. Největší maximální rychlost ze všech hráčů vyvinul hráč Baníku Ostrava Carlos de Azevedo. V duelu se Znojmem se dostal na hodnotu 33,48 kilometru v hodině. Překonal tak nejlepší výkon plzeňského Jana Kovaříka, jemuž zaznamenali rychlost 33,05 km/h. Nejvíce toho naběhal jablonecký fotbalista Daniel Silva Rossi - 13 311 metrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Jablonce Daniel Rossi.

Článek
Fotogalerie

Je to úctyhodný výkon. Azevedo se jako jediný hráč, za krátkou historii fitness dat oficiálního webu gambrinusliga.cz, dostal nad hranici 33,4 kilometru v hodině. Brazilská národnost ho k tomu tak trochu předurčuje. Dynamické schopnosti záložníka posledního celku tabulky dopomohly Baníku k naději na udržení v soutěži a vysoké výhře nad Znojmem 4:0.

Rozšířené statistiky soutěže se v odehraném kole znovu zaměřily i na nejvíce naběhaných metrů. A znovu se z první pozice raduje Brazilec. Tentokráte Daniel Silva Rossi, který obléká dres Jablonce. Naběhal 13 311 metrů. Druhým mužem byl Tomáš Berger z Dukly - 13 290 metrů. Záložník pražského celku drží zatím rekord jara 13 727 metrů.

Pět nejlepších ve vybraných kategoriích. To je pravidelná rubrika webu. Ve 25. kole se zaměřil na driblink, souboje na zemi a vzdušné souboje. V první kategorii vyhrál jihlavský Haris Harba, který prožívá snové jaro. V soubojích na zemi dominoval Jan Schulmeister z Olomouce, ve vzduchu si nejlépe počínal ostravský Jan Baránek.

Reklama