Hlavní obsah

Ibrahimovic smutní po vyřazení: Mistrovství světa beze mě? Nebude se vůbec na co dívat

Švédští fotbalisté vstřebávají zklamání z vyřazení v baráži o účast na mistrovství světa. Smutným hrdinou odvety proti Portugalsku se stal Zlatan Ibrahimovic, jenž sice dal dva góly, ale Cristiano Ronaldo vstřelil na druhé straně v úterý ještě o jeden více a zařídil svému týmu vítězství 3:2 i postup. Ibrahimovice mrzí, že na MS už si možná nikdy nezahraje.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic v odvetném utkání baráže o postup na MS v Brazílii.

Článek

Dvaatřicetiletý forvard PSG si užívá skvělou formu, kterou chtěl také prodat na šampionátu v Brazílii, jenže Švédové na nástrahy baráže nevyzráli. Další šance na účast na MS přijde až za čtyři roky a to už dost možná bude hvězdná kariéra Ibrahimovice nabírat spíše sestupnou dráhu.

„Pro mě to byl možná poslední pokus, jak se na mistrovství dostat. Jedna věc je ale jistá. Na světovém šampionátu beze mě se nebude na co dívat. Nestojí za to na mistrovství vůbec čekat," prohlásil Ibrahimovic na své aplikaci Zlatan unplugged.

Postup byl jen sen

Po neskromném výroku ale nezapomněl sportovně uznat kvality soupeře. „Gratuluji Portugalsku, postoupit si ale zasloužily oba týmy. Zklamání je obrovské, protože pro švédské národní mužstvo zůstává mistrovství světa pouhým snem," dodal kapitán Seveřanů.

Podobně zklamání prožíval i kouč poražených Erik Hamrén. „Byl to sen, který zemřel a každého z nás to bolí. Je to obzvlášť tvrdé, protože jsme byli takhle blízko. Pro fanoušky, kteří nedrželi palce Švédsku, to ale musel být výborný zápas," řekl kouč.

Reklama

Související témata: