Hlavní obsah

Barcelona - Real Madrid 1:2Real uspěl proti Barceloně i bez Ronalda. Triumf ve Španělském poháru trefil Bale!

Valencie
Aktualizováno

Šlo to i bez největší hvězdy Cristiana Ronalda. Fotbalisté Realu Madrid porazili ve středečním finále Španělského poháru na Mestalle svého odvěkého rivala Barcelonu 2:1 a slaví první triumf v soutěži od roku 2011, celkově už 19. v historii Bílého baletu. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho byli ve Valencii nebezpečnějším týmem a katalánskému celku tak vrátili letošní dvě ligové porážky. Slavné Clásico i tentokrát přineslo spoustu emocí a strkanic, madridský celek nakonec vděčí za trofej rozhodující brance Garetha Balea po fantastické individuální akci z 85 minuty.

Foto: Albert Gea, Reuters

Velšan Gareth Bale rozhodl pět minut před koncem o výhře Realu Madrid ve finále Španělského poháru nad Barcelonou.

Článek
Fotogalerie

Real, kterému opět chyběl zraněný kanonýr Ronaldo, byl od úvodu přímočařejší a už v jedenácté minutě šel do vedení. Rychlý protiútok zakončil Di María přízemní střelou pod rukou brankáře Pinta, který po tomto nejistém zákroku neměl čisté svědomí.

Barcelona sice víc držela míč, ale téměř nestřílela a její akce většinou končily před šestnáctkou. Krátce před pauzou se po skrumáži dostal k zakončení Messi, jeho pokus však skončil vedle tyče.

Na začátku druhého poločasu chyběla přesnost i Realu a dvakrát v slibných pozicích minul Bale. Po hodině hry Pinto s problémy vytáhl na tyč Benzemovu ránu.

Netradiční střelec Bartra, famózní Bale

V 68. minutě Barcelona vyrovnala. Na Xaviho roh si naskočil nepokrytý Bartra a stoper katalánského týmu hlavou trefil horní růžek Casillasovy branky.

Svěřence Gerarda Martina gól povzbudil, pět minut před koncem však Realu vrátil vedení po rychlém protiútoku a krásné individuální akci Gareth Bale. Velšský záložník získal na polovině hřiště míč, rychlostí blesku se protáhl kolem zadáka Bartry a povedený únik zakončil přesnou střelou Pintovi mezi nohama. Prodloužení mohl v samém závěru zařídit Neymar, ale sám před Casillasem napálil jen tyč.

Real Madrid vrátil Barceloně dvě ligové porážky z této sezóny a zopakoval výhru z posledního vzájemného finále poháru z roku 2011. Katalánci prohloubili krizi a poprvé od roku 2003 prohráli tři soutěžní duely za sebou. Svěřenci kouče Gerarda Martina už jsou ve hře jen v La Lize, na vedoucí Atlético však ztrácí čtyři body.

Finále Španělského poháru
Barcelona - Real Madrid 1:2 (0:1)
Branky: 68. Bartra - 11. Di María, 85. Bale.

Reklama

Související témata: