Hlavní obsah

Zemětřesení v kádru Barcelony! V létě údajně odejde až 15 hráčů včetně některých opor

Fotbalová Barcelona projde v letní přestávce razantní obměnou. Alespoň to tvrdí španělský server sport.es, podle kterého je na odchodu hned 15 hráčů prvního mužstva a také trenér Gerardo Martino. Lionel Messi, za kterého podle britských serverů Manchester City nabízí částku přesahující 160 miliónů liber (5 miliard korun), by však měl na Camp Nou setrvat. Naopak katalánský celek by mohli opustit stálice v dresu Blaugranas Dani Alves, Cesc Fábregas, Pedro, Javier Mascherano nebo Alexis Sánchez.

Foto: www.sport.es

Dani Alves, Cesc Fábregas, Javier Mascherano, Alex Song, Alexis Sánchez, Adriano, Pedro a Cristian Tello. Ti všichni by mohli v létě opustit kádr Barcelony.

Článek

Barcelona sice byla v březnu kvůli neoprávněným transferům mladých hráčů v letech 2009 až 2013 potrestána zákazem nakupování nových posil, ale FIFA později své rozhodnutí přehodnotila, protože by nestihla projednat odvolání katalánského týmu do 1. července, kdy se otevírá přestupní období.

Na Camp Nou se už pomalu smiřují s promarněnou sezónou a kromě předem avizovaných odchodů kapitána Carlese Puyola a brankáře Victora Valdése se prezident Josep Maria Bartomeu a sportovní ředitel Andoni Zubizarreta rozhodli pro radikální změnu mužstva, takže by Barcelonu mohlo opustit až 15 fotbalistů.

Kostrou „nové" Barcelony se mají stát hráči Piqué, Alba, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi a Neymar, více prostoru dostanou i mladíci Montoya s Bartrou. Do katalánského celku údajně přijde nový brankář Marc André ter-Stegen z Mönchengladbachu a také talentovaný ofenzivní záložník Alen Halilovič z Dynama Záhřeb, který už má s Barcelonou podepsanou smlouvu.

Koho na lavičku? Favoritem je Enrique

To by mělo znamenat odchod některých současných nebo dřívějších opor Barcelony. Na přestupním seznamu se tak údajně ocitnou jména Daniho Alvese, Cesca Fábregase, Javiera Mascherana, Alexe Songa, Alexise Sáncheze, Adriana či Pedra. Nejistá je také budoucnost Jonathana Dos Santose, Ibrahima Afellaye, Cristiana Tella, Isaaca Cuency, Sergiho Roberta a brankáře Oiera Olazábala.

Ve Španělsku se rovněž spekuluje o konci argentinského trenéra Gerarda Martina. Tata má sice ještě smlouvu na příští sezónu, letošní kolísavé výsledky mu však mohou podlomit židli. Novým koučem slavného mužstva by se měl stát někdejší záložník Barcelony Luis Enrique, v současné době trenér deváté Celty Vigo.

Měla by Barcelona přebudovat mužstvo a v letní přestávce pustit na přestup nebo hostování nezvykle velké množství svých hráčů?
Ano, je potřeba razantní obměny
72,5 %
Stačí dvě nebo tři posily, pokud stejný počet hráčů odejde
19,6 %
Barcelona má dobrý tým, změny nepotřebuje
7,9 %
Celkem hlasovalo 19013 čtenářů.

Reklama

Související témata: