Hlavní obsah

Šílenství kolem Jamese Rodrigueze. Prodej dresů už vrátil Realu třetinu přestupové sumy

Nová posila fotbalistů Realu Madrid, Kolumbijec James Rodriguez, rozpoutala mezi fanoušky královského klubu doslova šílenství. Dresy Realu s jeho jménem jdou po celém světě na dračku a madridský celek si tak už nyní může mnout ruce nad finanční lukrativností nové akvizice.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

James Rodriguez pózuje v dresu Realu Madrid.

Článek

Hvězda uplynulého mistrovství světa totiž v novém působišti ještě ani nekopla do míče a klubu už se vrátila třetina z přestupové částky čítající 80 miliónů eur (přes 2,2 miliardy korun).

Podle španělského listu Sport se po celé planetě prodalo 345 tisíc dresů se jmenovkou James pouhých 48 hodin poté, co se Kolumbijec poprvé oficiálně představil v bílém kompletu.

To by znamenalo, že každou hodinu se jich prodalo v průměru 7 188. Jen tyto prodeje tak údajně vynesly klubu částku kolem 27 miliónů eur, tedy třetinu přestupové sumy.

Real nikdy neměl problémy s prodejem dresů svých největších hvězd, ale kolem Jamese zavládla mezi fanoušky opravdová euforie. V úterý jej přivítalo na stadiónu v Madridu 44 tisíc příznivců. Ve fanshopu se šel dres s číslem deset a kolumbijcovým jménem na dračku rychlostí kolem 15 prodaných kusů za minutu.

Reklama

Související témata: