Hlavní obsah

Real další megapřestup nechystá. Tygra už Bílý balet nepotřebuje

Madrid

Ve fotbalovém zákulisí se několik týdnů spekuluje o chystaném přestupu kolumbijského útočníka Radamela Falcaa. Jenže na další transfer po trase Monako - Real Madrid nakonec nedojde. Královský klub podle svého trenéra Carla Ancelottiho už dalšího útočníka nepotřebuje a žádný jiný velký nákup neplánuje. V dresu Bílého baletu by se navíc měl i v dalším ročníku objevit Ángel di María, argentinský záložník byl spojován s odchodem do PSG.

Foto: Profimedia.cz

Zatímco Radamel Falcao (vlevo) do Realu Madrid nejspíš nepřijde, Ángel di María by měl v královském klubu pokračovat.

Článek

Tygr, jak se Falcaovi přezdívá, si na konci ledna vážně poranil koleno a na poslední chvíli přišel o účast na mistrovství světa. Přesto se podle dřívějších informací španělského tisku oba kluby domluvily na přestupu za 60 miliónů eur (1,6 miliardy korun). Falcaův příchod ale popřel kouč Ancelotti.

„Je to určitě skvělý hráč, ale není tím typem, kterého v Realu Madrid potřebujeme. Tým dává hodně gólů, takže jsme s prací našich ofenzivních hráčů spokojeni. Benzema je velmi spolehlivý, navíc na jeho místě mohou zaskočit i jiní. Třeba Bale nebo Ronaldo," prohlásil italský trenér. Z Bílého baletu už kvůli velké konkurenci odešel Álvaro Morata (Juventus) a po zranění by se měl vrátit talentovaný Jesé Rodríguez.

Po letních příchodech Toniho Kroose a Jamese Rodrígueze se hodně spekuluje i o setrvání Argentince Ángela di Maríi. Ancelotti naznačil, že levonohý záložník v kádru Bílého baletu zůstane, přestože vedení Paris St. Germain údajně navýšilo svou přestupovou nabídku na 80 miliónů eur. A není jisté, jestli vedení královského klubu takové sumě odolá.

„Věřím, že Di María zůstane. Teď je na dovolené, ještě jsem s ním nemluvil. Příští týden se snad zapojí do přípravy," uvedl pětapadesátiletý trojnásobný vítěz Ligy mistrů.

Reklama