Hlavní obsah

Suárezovi se splnil dětský sen. Chtělo se mi vstát a Messimu s Neymarem tleskat, přiznal po premiéře

Uruguayský fotbalový snajpr Luis Suárez se zapřísahal, že jeho excesy s kousáním protihráčů se už nikdy opakovat nebudou. Zvláště teď, kdy obléká dres Barcelony, neboť po přestupu do katalánského velkoklubu se mu splnil klukovský sen. „O angažmá v Barceloně jsme začali jednat už před mistrovstvím světa a po událostech na šampionátu jsem měl obavy, že by z transferu mohlo sejít,“ přiznal sedmadvacetiletý útočník, za něhož Barcelona zaplatila Liverpoolu 65 miliónů liber (zhruba 1,95 miliardy korun).

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Útočník Barcelony Luis Suárez (vpravo) se zdraví s hvězdným Argentincem Lionelem Messim.

Článek
Fotogalerie

„Nemohu pořád uvěřit tomu, že se naplnilo to, o čem jsem snil už jako kluk," přiznával Suárez, když ho Barcelona poprvé předhodila španělským novinářům. Premiérově za ni nastoupil na poslední čtvrthodinu v pondělním přípravném střetnutí proti mexickému Leónu, druhý den vzal do ruky mikrofon a odpovídal.

S trenérem si vše důkladně vyříkali

„Měl jsem s trenérem Enriquem dlouhý rozhovor, v němž jsme šli skutečně do hloubky a vše si vysvětlili. A to přesto, že jsem v Barceloně teprve tři dny. Až se přiblíží můj debut v soutěžním zápase, budeme spolu mluvit zase. A ještě podrobněji," prozradil Suárez, který zatím může s Barcelonou po výroku sportovního soudu CAS trénovat a hrát za ni přípravné zápasy. K soutěžnímu duelu smí ovšem nastoupit až 25. října.

„Vím, že každý hráč je v Barceloně sledovaný doslova pod mikroskopem, je mně jasné, že já budu dvojnásob a že lidé na mě budou hledat nejrůznější věci. Ale na podobný tlak jsem zvyklý," pravil Suárez, jemuž se po kousnutí Itala Chielliniho na mistrovství světa v zápase Uruguaye se squadrou znovu vrátily přezdívky kanibal či upír.

„Nemusíte mít obavy, už se nikdy nic podobného nestane. Odmalička jsem sledoval Barcelonu, stejně jako celá má rodina, už jako dítě jsem tady chtěl hrát. Měl jsem i jiné nabídky k přestupu, ale když se ozvala Barca, nerozmýšlel jsem se dál ani vteřinu," řekl Suárez, jenž nastřílel v dresu Liverpoolu v posledních 33 zápasech 31 gólů.

Suárez: Budu hrát, kde trenér určí

Teď ovšem podle verdiktu FIFA musí nuceně stát až do 25. října, takže teoreticky by mohl vyrukovat hned následný den do ligového zápasu s Realem.

„Je to dlouhá doba, takže musím tvrdě pracovat v přípravě. V kondici by neměl nastat problém, v přizpůsobení se týmu rovněž ne, protože v přátelských zápasech hrát mohu," domnívá se Suárez.

Z konkurence hvězdného Messiho či Neymara obavy nemá, natož aby si snad předem nárokoval místo některého z nich.

„Představa, že budu hrát po jejich boku, se mně naopak moc a moc zamlouvá. Když jsem sledoval jejich spolupráci a kouzla v přípravě s Leónem, chtělo se mi vstát a tomuto duu tleskat. Proto mně vůbec nevadí, na jaké pozici budu hrát já. Ostatně v Liverpoolu jsem také hrával vlevo, stejně jako vpravo. Jsem ochoten udělat vždy to, co žádá trenér," tvrdil při svém prvním veřejném představení Suárez.

Vyvaruje se Luis Suárez po přestupu do Barcelony kousání do protihráčů?
Ano
53,9 %
Ne
13 %
Bude se krotit jen nějaký čas
33,1 %
Celkem hlasovalo 5189 čtenářů.

Reklama

Související témata: