Hlavní obsah

Real - Atlético 1:1VIDEO: Premiérový gól Jamese Realu na výhru nestačil. Atlético veze do odvety remízu

jsv, jisSport.cz
Aktualizováno

První zápas španělského Superpoháru skončil na Santiago Bernabéu smírně. Fotbalisté Realu Madrid remizovali před vlastními fanoušky v městském derby s Atlétikem 1:1. Odveta je na programu v pátek 22. srpna od 22:30 hodin na stadiónu Vicenteho Calderóna. Bílý balet navíc opět přišel o zraněného Portugalce Cristiana Ronalda.

Španělský Superpohár Real Madrid - Atlético Madrid.

 
Článek
Fotogalerie

Oba celky se střetly poprvé od květnového finále Ligy mistrů, ve kterém Atlético dělily jen sekundy od vítězství. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho však nakonec na prestižní trofej nedosáhli. Bílému baletu podlehli v prodloužení 1:4 a v úterý večer toužili po velké odplatě.

Diváci, kterých se sešlo na Santiago Bernabéu více než 75 tisíc, se gólů dočkali až v poslední desetiminutovce.

Cristiano Ronaldo kvůli opětovnému zranění kolena přepustil do druhého poločasu své místo na trávníku nové posile Jamesu Rodríguezovi a hvězdný Kolumbijec se v 81. minutě poprvé za Real trefil. I když s velkým přispěním argentinského zadáka Ansaldiho, který si střelu nešťastně srazil do vlastní sítě.

Jenže hráči Bílého baletu těsné vedení neudrželi. V 88. minutě totiž srovnal stav po rohovém kopu nikým neobsazený Raúl García. Remíza 1:1 dává Atlétiku nadějné vyhlídky do páteční odvety. V té nejspíš Ronaldo nenastoupí, dnes by měl absolvovat podrobné vyšetření zraněného kolena, s kterým měl problémy už na konci minulé sezóny i MS v Brazílii.

Španělský Superpohár - 1. zápas:
Real Madrid - Atlético Madrid 1:1 (0:0)
Branky: 81. Rodríguez - 88. García.
Který tým získá letos španělský Superpohár?
Real Madrid
62,4 %
Atlético Madrid
37,6 %
Celkem hlasovalo 4795 čtenářů.

Reklama

Související témata: