Hlavní obsah

Real se vzpamatovává ze šoku. Tohle není normální, vinu neseme všichni, láteřil Casillas

San Sebastián

Takové selhání osm let nezažili. Fotbalisté Realu Madrid ztratili v ligovém zápase na půdě San Sebastiánu dvougólový náskok a po neúspěchu v odvetě španělského Superpoháru museli skousnout další zklamání. Královský klub podlehl v neděli domácímu Realu Sociedad 2:4 a bije na poplach.

Foto: Vincent West, Reuters

Fotbalisté San Sebastiánu slaví gól proti Realu Madrid.

Článek
Fotogalerie

Na žádný kolaps to přitom ze strany Realu Madrid vůbec nevypadalo. Hosté, kteří postrádali v sestavě hvězdného Cristiana Ronalda, začali podle plánu. V 5. minutě otevřel skóre Ramos a o šest minut později Bale přidal druhý gól. Fanoušci Bílého baletu čekali hladkou výhru a další góly v síti protivníka, jenže přišel pravý opak. Ještě do přestávky domácí srovnali zásluhou Iñiga Martíneze a Zurutuzy.

Ani poločasová přestávka hosty k zlepšenému výkonu neprobudila. Naopak San Sebastián dokonal překvapivý obrat, když se nejprve podruhé v zápase prosadil Zurutuza a tříbodový zisk pro domácí zpečetil ještě v 75. minutě Vela.

„Na prvním místě je třeba soupeři pogratulovat, protože odehrál skvělý zápas. Při vedení 2:0 nemůžeme rezignovat na zbytek utkání. Byli jsme špatní úplně ve všem. Hrůza," zlobil se brankář a kapitán Bílého baletu Iker Casillas, který neměl pro výkon mužstva žádnou omluvu.

Casillas: Musíme se nad sebou zamyslet

"Musíme být obezřetnější, více se soustředit na hru. Vinu neseme všichni. Nejen obránci, bránit musí celý tým. Musíme se nad sebou zamyslet, protože to, co se stalo, není normální," pokračoval třiatřicetiletý gólman.

Hodně rozladěný byl po skončení střetnutí kouč Realu Madrid Carlo Ancelotti. „I když vedeme 2:0, je nutné vydržet hrát celých 90 minut. Něco se musí změnit a také se změní," citoval Ancelottiho deník Marca.

Zkušený trenér viděl na stadiónu Anoeta dva rozdílné zápasy. "Ten první trval třicet minut a v něm se jasně ukázalo, čeho je naše mužstvo schopné. Ten druhý trval hodinu a vypadal, jakoby byl celý tým přesvědčen, že zápas už vlastně skončil," dodal Ancelotti.

Získají fotbalisté Realu Madrid v letošní sezóně španělské ligy mistrovský titul?
Ano
32,9 %
Ne
67,1 %
Celkem hlasovalo 9084 čtenářů.

Reklama

Související témata: