Hlavní obsah

Rozdvojení fanoušci Realu. Jedni na Casillase pískají, druzí mu tleskají

Fandové Realu Madrid mohli být od začátku zápasu Ligy mistrů proti Basileji s výkonem i výsledkem zápasu spokojeni. Přesto se objevily okamžiky, kdy část z nich začala zběsile pískat. Ve chvílích, kdy se míče dotkl brankář Iker Casillas. To ale zase zareagovala druhá část stadiónu Santiaga Bernábeu, která začala tleskat. Tato schizofrenická reakce je výsledkem událostí v několika předchozích týdnech.

Foto: Juan Medina, Reuters

Na kapitána Bílého baletu Ikera Casillase se píská. A zároveň se mu tleská.

Článek

Třiatřicetiletá brankářská legenda Realu Madrid neprožívá nejlepší období. To se ale táhne už doby, kdy do Realu Madrid přišel trenér José Mourinho, který se odvážil provést do té doby nemyslitelnou věc – posadit Caillase na lavičku. Rodák z Móstoles, který v Realu odehrál celou svou kariéru, ale odmítl Bílý balet opustit. V minulé sezóně chytal jen Ligu mistrů a doufal, že se v tomto ročníku Carlo Ancelotti odhodlá svěřit mu pozici prvního brankáře v týmu.

Čekal ho ale podobný boj jako Petra Čecha v Chelsea. Do Realu totiž přišel kostarický brankář Keylor Navas, který zazářil na mistrovství světa. Casillas, na rozdíl od Čecha, boj o pozici jedničky vyhrál a od začátku sezóny nastoupil do všech zápasů. Jenže sezóna posledního vítěze Ligy mistrů je otřesná. Prohra s Atlétikem v souboji o španělský Superpohár, jedna výhra v lize a pak porážka od Realu Sociedad a nakonec další potupa od rivala z Atlétika.

Fanouškům dal za pravdu

Real prohrál na vlastním stadiónu 1:2 a právě z Casillase se stal terč rozčarovaných fanoušků. „Je to tak, máme problém. Jako gólman část viny cítím. Fanoušci mají poslední slovo a pokud mají pocit, že je pískot na místě, musím to akceptovat," řekl brankář po prohře s Atlétikem, čímž si získal sympatie některých diváků.

Jeho špatné výkony mu ale část příznivců nedokázala odpustit a pískala na něj i v duelu s Basilejí. Naopak další fanoušci mu potleskem dávali najevo, že v jeho nelehkém boji stojí při něm.

Bílý balet dokázal v krajně nezáviděníhodné situaci svůj boj zvládnout a Basilej i s Čechy Suchým a Vaclíkem přejet 5:1. Jako třešnička na dortu se jeví další výsledek - nenáviděné Atlétiko prohrálo s Olympiakosem 2:3.

Viník Casillas? Hloupost!

A Casillasovi spoluhráči svého dlouholetého parťáka v médiích bránili. Podle nich není brankář viníkem špatného vstupu do sezóny.

„Ani se o tom nemusíme bavit, byla by to hloupost," řekl Sergio Ramos pro AS.com. „My především hrajeme za jeden klub a na to se snažíme soustředit. Iker s tím (s pískotem) může žít. Ví, že nemůže odprosit každého. Není ale robot a pískot ho ovlivňuje," říkal stoper madridského celku.

„Jsme profesionálové a chápeme, že někteří lidé cítí křivdu, protože nám fandí a necítí od nás to správné propojení. Ale i lidé by měli být citliví a pochopit, že rádi hrajeme v příjemném a přátelském prostředí. Jsme rádi, že jsme je dnes mohli udělat šťastnými," pokračoval Sergio Ramos.

Ať fanoušci zpívají, nabádá Ancelotti

Casillase se zastal i trenér Ancelotti, jenž si za svým rozhodnutím zvolit Casillase brankářem číslo jedna stojí. „Před tímto zápasem jsem odmítal o brankářích hovořit. Dnes jsem Casillase pozoroval a musím říct, že se mi líbilo, co na hřišti předváděl," říkal Ancelotti.

Zkušený italský trenér si povšiml dvojí reakce vlastních příznivců. I on nabádá tleskající část, aby ostatní fanoušky přehlušila. „Musíme být optimističtí. Neměli bychom slyšet pískot, pokud ostatní fanoušci zpívají tak hlasitě, že ty ostatní umlčí," řekl Ancelotti.

Zda se mu podaří namlsané fandy uspokojit, se uvidí v následujících ligových duelech. Třinácté místo Realu v ligové tabulce k optimismu zatím nepodněcuje.

Reklama

Související témata: