Hlavní obsah

Real Madrid - Barcelona 3:1Brzký inkasovaný gól Real nepoložil. El Clásico ovládl Bílý balet!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Neymar 0 : 1
34. Ronaldo (penalta) 1 : 1
50. Pepe 2 : 1
61. Benzema 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Bitvu fotbalových gigantů a jeden z vrcholů podzimu vyhráli hráči Realu Madrid. Na domovském stadiónu Santiago Bernabéu porazili v rámci 9. kola španělské La Ligy Barcelonu 3:1. Do úvodního El Clásika této sezóny vstoupili lépe hosté, kteří vedli od 4. minuty po trefě Neymara. Ještě do přestávky ale srovnal z penalty Ronaldo a po změně stran Bílý balet dokonal obrat. V 50. minutě skóroval Pepe a o jedenáct minut později pojistil tříbodový zisk francouzský útočník Benzema. Katalánci vůbec poprvé v probíhajícím ročníku Primera División inkasovali i prohráli a v čele tabulky mají na svého rivala k dobru už jen jeden bod.

Foto: Juan Medina, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid (vpravo) se raduje se spoluhráčem Jamesem Rodríguezem ze vstřelení gólu proti Barceloně.

Článek
Fotogalerie

Barcelona měla dobrý vstup do zápasu, který zúročil vedoucí brankou už ve 4. minutě Neymar. Brazilský útočník se uvolnil na hranici pokutového území a trefil se přesně k tyči. V letošní sezóně španělské ligy se radoval ze vstřelené branky už podeváté.

Iniciativu pak převzal domácí Real a jeho šance vyvrcholily po půlhodině hry. Stoper Gerard Piqué zahrál v pokutovém území rukou a lídr tabulky střelců Cristiano Ronaldo srovnal skóre svým šestnáctým gólem v osmi zápasech. Brankář Claudio Bravo si vybral při penaltě druhou stranu a inkasoval poprvé v ročníku.

Pepe s Benzemou dokonali obrat

V úvodu druhé půle pak Real rychle zlomil zápas ve svůj prospěch. Po rohovém kopu Toniho Kroose se prosadil hlavou stoper Pepe, v 61. minutě pak využila přečíslení trojice Ronaldo, James Rodríguez a Karim Benzema, který na konci pohledné akce zvýšil na 3:1.

Premiéru v dresu Barcelony si odbyla letní posila Luis Suárez. Uruguayskému útočníkovi před utkáním vypršel trest za kousnutí italského obránce Giorgia Chielliniho na letním mistrovství světa. Suárez nahrál Neymarovi na jediný gól týmu a na hřišti vydržel do 69. minuty, kdy ho vystřídal Pedro.

Valencie poskočila na třetí místo

Třetí je Valencie, která si v sobotu poradila 3:1 s Elche a na Real Madrid ztrácí bod. V neděli se může v případě vítězství na první Barcelonu dotáhnout v současnosti čtvrtá Sevilla, kterou čeká duel doma s Villarrealem.

9. kolo španělské fotbalové ligy:
Real Madrid - Barcelona 3:1 (34. Ronaldo z pen., 50. Pepe, 61. Benzema - 4. Neymar)
Almería - Bilbao 0:1 (56. Etxeita)
Valencie - Elche 3:1 (13. Mustafi, 18. Parejo, 63. vlastní Lombán - 90.+3 Jonathas)
Córdoba - San Sebastian 1:1 (87. Xisco - 22. Martínez)
Eibar - Granada 1:1 (37. Boveda - 8. Nyom)

Reklama

Související témata: