Hlavní obsah

Bonucci prozradil po vyřazení Celtiku z Ligy mistrů tajemství Staré dámy

Už po úvodním utkání, které v osmifinále Ligy mistrů vyhráli fotbalisté Juventusu na půdě skotského Celtiku 3:0, bylo jasné, jaké mužstvo má k postupu do čtvrtfinále blíž. Skoti se sice bili jako jejich hrdina William Wallace, ale brzký gól Matriho jim vzal vítr z plachet. Stará dáma nakonec zvítězila i v odvetě (2:0) a v prestižní soutěži pokračuje.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Alessandro Matri (vpravo) slaví svoji úvodní trefu v utkání Ligy mistrů proti Celtiku Glasgow se spoluhráči z Juventusu Arturem Vidalem a Leonardem Bonuccim.

Článek

I přesto, že by Celtic musel po inkasování úvodního gólu vstřelit branky čtyři, sveřepě bojoval o vyrovnání. To se mu však nakonec nepodařilo, i díky vynikajícímu zákroku Buffona proti Commonosově střele. „Jsem opravdu šťastný, tohle se nestává každý večer - můj gól a vítězství týmu," rozplýval se útočník italského celku Alessandro Matri.

Osmadvacetiletý forvard si po zápase pochvaloval spolupráci se svým ofenzivním parťákem Fabiem Quagliarellou, který ve druhé půli přidal druhý gól. "S Fabiem trénuji každý den, takže se na hřišti známe velmi dobře. A musím říct, že bylo velmi příjemné hrát dnes večer vedle něj. Často skóruju, když hrajeme spolu, takže lze říct, že mi přináší štěstí," smál se Matri.

Bylo těžké se soustředit

Obránce Leonardo Bonucci prozradil, že bylo pro něj i pro jeho spoluhráče obtížné namotivovat se na odvetný duel, když úvodní dějství skončilo jednoznačným vítězstvím jeho týmu. „Bylo docela náročné se na zápas soustředit (po úvodní výhře 3:0), ale znovu jsme to zvládli," těšilo ho. A nakonec prozradil i tajný recept Staré dámy: „Útočili jsme v jedenácti a bránili jsme v jedenácti - to je naše hlavní tajemství."

Juventus je společně s Realem Madrid, Borussií Dortmund a Paris St. Germain čtvrtým týmem, který postoupil do čtvrtfinále milionářské soutěže. Další čtyři týmy přibudou příští týden. „Odteď není mezi zbývajícími týmy v Champions League žádný rozdíl. Je úplně jedno, s kým se utkáme. Bude to osm nejlepších týmů Evropy. A Juventus je mezi nimi," dodal hrdě Bonucci.

"Když si uvědomíte, že před necelými dvěma lety jsme skončili v Serii A podruhé za sebou na sedmém místě a teď máme nakročeno k druhému titulu po sobě a jsme mezi posledními osmi týmy v Lize mistrů... Je to skoro neuvěřitelné," prohlásil gólman Gianluigi Buffon.

V týmu Celtiku zavládl smutek, hráči se však shodli na tom, že postoupil lepší tým. „Všichni jsme trochu zklamaní, ale přes to se musíme brzy přenést. Juventus je velmi dobrý tým a já mu přeju do zbytku soutěže to nejlepší," řekl obránce Charlie Mulgrew. „Jsme velmi mladý tým plný talentovaných hráčů. A tyhle zkušenosti (v letošní Lize mistrů) pro nás budou určitě velmi užitečné do budoucna," dodal zkušený forvard Giorgos Samaras.

Reklama

Související témata: