Hlavní obsah

Doktora, jsem na infarkt, řval kouč Borussie, aby poté přiznal: Nedokážu obrat vysvětlit, i když jsem byl jeho svědkem

Běžel jako smyslů zbavený... „Doktora. Jsem na infarkt,“ vyřvával kouč Borussie Dortmund Jürgen Klopp poté, co skotský sudí ukončil čtvrtfinálovou odvetu s hororovým nastavením. Španělská Málaga v něm zkolabovala podobně jako v devětadevadesátém mnichovský Bayern ve finále Ligy mistrů s Manchesterem United, jenž také dostal dvě branky v době, kdy už se hrálo přes čas. „Nejšílenější chvíle mé kariéry,“ přiznával srbský stoper ve službách Borussie Neven Subotič, zatímco jeho spoluhráči a celý stadión s nimi zažívali nevýslovné a hlavně nečekané štěstí.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Trenér Borussie Dortmund Jürgen Klopp se raduje z postupu do semifinále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Ve Španělsku se už opájeli představou, jak se závěr letošního ročníku Ligy mistrů promění v jejich záležitost, neboť mezi posledními čtyřmi celky budou mít hned trojnásobné zastoupení. Madridský Real v tu dobu už zápas u Bosporu dohrál a do semifinále přes prohru s Galatasarayem postoupil, o Barceloně, která hostí ve středeční večerní odvetě Paris SG po remíze 2:2 ve Francii nikdo nepochyboval, Málaga měla triumf dovršit.

I prezident Borussie přiznal: Byli jsme mrtví

Ještě v devadesáté minutě čtvrtfinálové odvety totiž Málaga v Dortmundu vedla a domácí Borussia prožívala klinickou smrt. „Byli jsme skutečně mrtví, už bylo po nás," přiznal prezident klubu Hans Joachim Watzke, že už ve zvrat nevěřil.

"Nedokážu to vysvětlit, i když jsem toho byl sám svědkem," přiznal trenér Jürgen Klopp pro Sky Sport, že mu vůbec nedochází, co se v nastavení přihodilo.

Za tři minuty se totiž stalo něco neskutečného. Reus nejprve vyrovnal, aby brazilský stoper Santana ve chvíli, kdy už se hrálo přes čas tři minuty, doslova dotlačil balón do sítě. Sice z ofsajdu, a dokonce dvojnásobného, ale co na tom, když skotský postranní sudí nemával a jeho krajan Thomson branku uznal?!

Teď ještě hollywoodský happy end...

„Něco nepředstavitelného. Doslova šíleného," přiznával trenér Klopp, že během úspěšné kariéry nikdy nic podobného nezažil. „Na to se prostě nedá zapomenout do smrti," líčil, když z něho spadl pocit neskutečné euforie a přestal se shánět po týmovém doktorovi, protože infarkt ho nakonec neskolil.

„Závěr jako z hollywoodského filmu. I se zápletkou a naším třetím gólem, jenž padl asi z ofsajdu. Ale to už prostě fotbal přináší, i když se nedivím, že protivník vzteky nedýchá," rozpovídal se obránce Neven Subotič. „Teď jen doufám, že se při tažení Ligou mistrů dočkáme i hollywoodského happy endu."

Po neskutečném štěstí, které se k Dormundu během tří minut přiklonilo, je možné všechno. Klub, který byl na pokraji finančního krachu, aby vstal pod Kloppovým vedením jako bájný Fénix z popela, se dostal po patnácti letech znovu do semifinále Ligy mistrů. A v elitní soutěži letos ještě nenašel přemožitele.

„A po nejhorším výkonu, jaký jsme v Champions League podali, a nejhorším utkání, jež jsme v této soutěži sehráli," přiznával trenér Jürgen Klopp.

„Hráli jsme bez invence a inspirace, chyběl nám pohyb, byli jsme nervózní, zatímco Málaga výborně bránila. Vynikající morálka nás ale zachránila."

Reklama

Související témata: