Hlavní obsah

Vrba se přirovnáním bavil, zato kapitán se tvářil kysele. Moc velká pocta to tedy není, reagoval Horváth na německé vtipkování

Plzeň
Aktualizováno

Ten vtípek se ujal a po Plzni docela frčí. Po hospodách, stejně jako na stadiónu chystajícím se na úterní odvetný duel Champions League. I k domácímu kapitánovi Horváthovi a trenérovi Vrbovi se samo sebou doneslo, jak si opora mnichovského Bayernu po příletu zažertovala, když přirovnala plzeňského režiséra hry k Matthäusovi. „Zrovna moc velká pocta to tedy není, když vezmu, že Matthäus je o patnáct let starší,“ zatvářil se nad Schweinsteigerovým fórkem Horváth trochu kysele, ale pak věren svému krédu, že není nic horšího, než kazit dobrou zábavu, prohodil: „Vtip to byl ale celkem povedený. Díky.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Viktorie Plzeň Pavel Horváth během tréninku před úterním utkáním Ligy mistrů s Bayernem Mnichov.

Článek
Fotogalerie

Trénink Plzně.

Trénink Bayernu.

Co jiného také plzeňským fotbalistům zbývá, než soupeřovy vtípky přijímat a tvářit se, že i oni se baví? Však už si příkoří od Bayernu okusili dost a dost. Přímo v mnichovské Allianz Areně, kde je před dvěma týdny soupeř znectil a vyprovodil s pětibrankovým přídělem, následně od trenéra zrovna tak.

K videu museli i za trest

Hned dvakrát museli usednout k videu a své vystoupení si prohlížet. „Jednou proto, aby viděli, jak si počínali, a poučili se z toho, podruhé za trest, jak hráli," nedělal trenér Pavel Vrba žádné cavyky s objasňováním, proč záznam jednoho střetnutí pouštěl svým svěřencům tentokrát hned dvakrát.

„Fakt se nám to utkání vůbec nepovedlo. Kromě výkonu Kozáčika musíme v odvetě zlepšit úplně všechno," uznával kapitán Horváth, že trenérův tah byl stejně oprávněný jako Schweinsteigerovo vtipkování.

Vrba: Fakt jsou si podobní

Narážka vůdčí osobnosti Bayernu se i ke kouči Vrbovi pochopitelně donesla a náramně ho pobavila. Alespoň se tak před posledním tréninkem tvářil. „Když se podíváte na Matthäuse a Pavla v dnešní době, jsou si skutečně hodně podobní," dobíral si oba dva a jejich figury pak především.

I on byl docela dobře naladěn. Třeba bezelstná Horváthova věta, že se Schweinsteigerem na sebe během prvního duelu v Mnichově několikrát narazili, ho pobavila tak, až se smíchem zakuckal. Zvláště, když si vybavil, že na víc než na tři metry se kapitán opoře Bayernu nepřiblížil.

Dobrému rozmaru Vrby se ale nebylo co divit. I on si moc dobře uvědomuje, že šance jeho týmu jsou minimální, a v úterním duelu tudíž nemá co ztratit.

„Pavel má pravdu, musíme se v porovnání s prvním střetnutím zlepšit úplně ve všem. Bayern je mužstvem na vysoké úrovni, které na jaře vyprovodilo z Ligy mistrů Barcelonu celkovým skóre 7:0, takže se můžeme jen snažit mu jeho roli znesnadnit. Větší důsledností a aktivitou, rozestavením, ofenzivnějším pojetím než v Mnichově. Ale je otázkou, zda na to máme kvalitu a zda to bude stačit," vyrovnaně přiznával plzeňský kouč, kterého nijak nepotěšilo ani zjištění, že obhájce trofeje dorazil bez zraněného Robbena.

„Po mnichovském zápase a po tom, co předváděl, bych tedy byl raději, aby doma zůstal Ribéry," přiznával Vrba.

Jak skončí odvetný zápas mezi Viktorií Plzeň a Bayernem Mnichov?
Plzeň překvapí favorita a vyhraje
17 %
Utkání skončí remízou
12,1 %
Zvítězí Bayern
70,9 %
Celkem hlasovalo 31883 čtenářů.

Reklama

Související témata: