Hlavní obsah

Skandál v Lize mistrů? Los osmifinále byl údajně zmanipulovaný, UEFA mlčí

Londýn

Pondělní los osmifinále fotbalové Ligy mistrů byl údajně jeden velký podvod. Už 24 hodin před losovacím ceremoniálem se na sociální síti Twitter objevily všechny duely, které později do jednoho vyšly. Šlo skutečně o švindl ze strany Evropské fotbalové unie (UEFA), nebo jen o chytrý počin internetových hackerů? Dohady se množí, ale UEFA mlčí.

Foto: Laurent Gillieron, ČTK/AP

Los ve švýcarském Nyonu určil tyto soupeře do osmifinále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Podle britského listu Huffington Post vznikl na Twitteru speciální účet s názvem "CL Draw Manipulation". Ten se chystal upozornit na korupci uvnitř UEFA, která je údajně vedena lidmi ze zákulisí, kteří kvůli ekonomickým a v tomto případě hlavně sázkařským důvodům manipulují s losem.

S podobným podezřením, ovšem při losu základních skupin fotbalového mistrovství světa, přišly minulý týden i brazilské deníky. Argentina si podle nich měla díky silnému vlivu svého předsedy Julia Grondony ve vedení FIFA zajistit přijatelnou skupinu se slabými soupeři. Rovněž v tomto případě se složení základních skupin ještě před losem dostalo na sociální sítě.

Vznikly však oprávněné důvody domnívat se, proč by UEFA los zmanipulovala. V osmifinále se až na výjimky nevyskytují slabé týmy, vliv jednotlivých klubů je nepravděpodobný. Rovněž věrohodnost daného tweetu, který vznikl speciálně pro tuto příležitost, je diskutabilní.

UEFA zatím mlčí a oficiálně se ke spekulacím vůbec nevyjádřila. Osmifinálový los k sobě například svedl obhájce trofeje Bayern Mnichov a londýnský Arsenal, Manchester City si zahraje proti Barceloně.

Zmanipulovala UEFA osmifinálový los Ligy mistrů?
Nevěřím tomu, jsou to jen spekulace
22,9 %
Ano, je to pravděpodobné
77,1 %
Celkem hlasovalo 41576 čtenářů.

Reklama

Související témata: