Hlavní obsah

Obhájce trofeje v Madridu padl, Guardiola je přesto větším optimistou, než před prvním semifinále

Madrid/Praha

Obhájce trofeje na madridském San Bernabéu ve středeční noci padl, ale nepochybuje, že domácí odvetu zvládne a do finále Champions League zase postoupí. „Čekal jsem od Realu víc. Pro nás sice není výsledek nic moc, ale před druhým zápasem si věříme. I proto, že v Madridu jsme hráli na světové úrovni, i když gól jsme nakonec nedali,“ glosoval semifinálovou partii dvou fotbalových gigantů nizozemský legionář ve službách mnichovského Bayernu Arjen Robben.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Karim Benzema, šťastný střelec úvodní branky Realu Madrid.

Článek
Fotogalerie

Jediný gól - a ke všemu hned v samém úvodu střetnutí - první semifinále Ligy mistrů rozhodl.  Vstřelil ho po rychlém výpadu Bílého baletu Karim Benzema a postaral se tak o to, že Real má díky výhře 1:0 naději na zlomení semifinálového prokletí.

Jen malá výhoda, varoval Ancelotti

„Nikdo ale neví, co se může stát v Mnichově. Máme malou výhodu, ale za týden musíme hrát se stejnou sebedůvěrou a touhou, jako na San Bernabéu," varoval ovšem trenér Realu Carlo Ancelotti, že jeho tým udělal jen první krok na cestě do finále.

„Ale důležitý a navíc po týmovém výkonu, za který hráče chválím. Bez Garetha Balea, kterého trápí chřipka a proto jen střídal až v samém závěru, a s Cristianem Ronaldem, jenž je zatím v pořádku pouze z padesáti procent, to nebylo snadné," přiznával domácí kouč, jenž svému celku naordinoval podobnou taktiku, jako v nedávném vítězném finále španělského Královského poháru s Barcelonou. Disciplinovanou a skvěle organizovanou hru v defenzivě a rychlé, přímočaré výpady navrch.

Taktika Realu platila i na Bayern

A s tímto pojetím slavil Ancelotti a pochopitelně i Real zase úspěch. „My sice kontrolovali hru, ale Madrid má ohromně rychlý přechod z obrany do útoku. Čekal na brejky, a protože na ně má vhodně typy hráčů, jednoho z nich využil. My je chtěli eliminovat právě držením míče, ale jednou se nám to prostě nepovedlo," přiznal trenér Bayernu Pep Guardiola, že zvolená taktika na jeho mužstvo platila.

„Nemůžeme vyhrát každý zápas. Zvláště, když jsme v tom středečním proti jednomu z nejlepších a nejdražších mužstev světa udělali všechno, co jsme mohli. Hráči Realu jsou na tom kondičně skvostně, v protiútocích jsou podle mého dokonce nejlepší na světě," přidával.

I přes prohru v prvním semifinále však Guardiola neztratil víru, že svůj tým dovede do finále a v květnu bude v Lisabonu o ušatý pohár hrát.

„Můj optimismus je dokonce vyšší, než tomu bylo před první konfrontací s Realem. A to přesto, že výsledek pro nás není právě ideální. Jsme však schopni v odvetě nahodit o jeden či dva vyšší rychlostní stupeň a s podporou našich diváků madridskou překážku překonat," ujišťoval Guardiola.

Který tým postoupí do finále letošního ročníku Ligy mistrů?
Real Madrid
64 %
Bayern Mnichov
36 %
Celkem hlasovalo 14217 čtenářů.

Reklama

Související témata: