Hlavní obsah

Někdejší brankář Malmö Melichárek varuje Spartu: Tohle nebude Tallinn

Praha

Kdo jiný by měl znát Malmö, soupeře Sparty v 3. předkole Ligy mistrů, než on? Brankář Slovácka Dušan Melichárek strávil ve švédském klubu přes tři roky (2008-2011), odchytal v jeho dresu 42 zápasů, zažil i kvalifikaci o Champions League.

Foto: Profimedia.cz

Dušan Melichárek (vlevo) má o švédském fotbale pořád velmi dobrý přehled.

Článek

Je podle vás Sparta favoritem, jak v Česku předpokládá?

Co jsem odešel, kádr se z osmdesáti až devadesáti procent obměnil, sleduji však zápasy Malmö, když mám čas, jsem v pravidelném kontaktu s trenérem gólmanů, masérem a jedním hráčem. Každopádně bych řekl, že Sparta je opravdu favoritem, měla by postoupit. Jenže...

Jenže?

V kvalifikacích je to specifické, což Sparta zažila loni se švédským Häckenem, s nímž překvapivě vypadla. Určitě má kvalitnější tým než Malmö, to je bez debat, ovšem bude to muset prodat na hřišti. A musí očekávat, že to bude mít pořádně těžké, s Tallinnem to nedá srovnat.

Ze kterého hráče půjde největší strach?

Klíčový hráč Molins jim bude chybět, nedávno si poranil koleno. Je to původně Uruguayec, má však už dlouho švédské občanství. Hrával ještě se mnou, pak odešel do Anderlechtu a vrátil se zpátky. To je pro Malmö velká ztráta. Na koho si bude muset dát Sparta pozor, to jsou útočníci, jsou fakt kvalitní. Thelin vstřelil vítězný gól s Ventspils ve druhém předkole, ve švédské lize je vychvalovaný, skvělý je také Ericksson.

Jakým stylem se Malmö prezentuje?

Hraje technický fotbal, bez nakopávaných míčů, nemá vepředu vysoké hráče. Snaží se hrát po zemi. Moc dobře brání, Ventspils během obou zápasů prakticky nevystřelil na jejich branku. A umí výtečně protiútoky.

Bude Sparta čelit bouřlivé atmosféře? Nebo spíš poklidné, severské?

Proti Ventspils přišlo deset tisíc diváků, na Spartu bych to viděl tak mezi patnácti a dvaceti. A můžu říct, že poklidnou severskou atmosféru jsem tam moc nezažil. (směje se) I tam je to někdy divočina. Atmosféra je v Malmö výborná, fanoušci mají vyhrazenou jednu tribunu za brankou, která jich pojme sedm tisíc. Bude to pěkný hukot.

Reklama

Související témata: