Hlavní obsah

Norský trenér ve službách Malmö si věří, přesto bude před zápasem na Spartě ještě volat kolegovi z Häckenu

Manchester/ Praha

Jedno šedesátník na lavičce pohárového soupeře v kvalifikaci o Ligu mistrů Åge Hareide přiznal. Před úterním duelem na Letné bude totiž telefonovat do Švédska, aby s kolegou na lavičce Hackenu probral informace o Spartě a konzultoval s ním, jak na českého mistra. „Volal bych Peteru Gerhardssonovi už v pondělí, ale hráli ligový zápas s Djurgardenem,“ vysvětloval někdejší kouč norské reprezentace ve službách Malmö.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Åge Fridtjof Hareide (vpravo) a jeho asistent Olof Persson na tréninku před úterním utkáním se Spartou.

Článek

I v loňské konfrontaci Häckenu se Spartou čerpal trenér Åge Hareide inspiraci. Není divu, když švédský celek Pražany vyřadil a jejich putování pohárovou Evropou utnul hned, jak pro letenský tým začalo.

Zápas 3. kvalifikačního předkola LM mezi Spartou a Malmö se hraje v úterý v 19.30, přímý přenos vysílá ČT Sport.

„Mimochodem - nás Häcken porazil ve švédské lize také. Jako jediný," prozrazoval norský trenér, který po čtyři roky vedl reprezentaci své země a i s českým národním týmem se před devíti lety utkal.

S českým fotbalem zkušenosti má

„Takže s českým fotbalem zkušenosti mám. A velice dobré mínění o něm také. Ostatně, když jsem trénoval Stavanger, hrál pode mnou Fillo," dával nahlédnout Åge Hareide do své trenérské minulosti.

Teď ale samozřejmě žije úspěšnou přítomností ve službách Malmö.

„Vedeme švédskou ligu, zápasy zvládáme, ze sedmi posledních utkání na soupeřových hřištích jsme jich šest vyhráli a jen v jednom remizovali. A navíc dostáváme málo branek. Proč bychom si tedy neměli věřit i v Praze?" netajil se přesvědčením, že se švédským celkem je schopen proti Spartě uspět.

„Už to, že jsme se dostali do této fáze kvalifikace Ligy mistrů, je pro nás skvělé, motivace postoupit dál je ještě větší. Pro klub, neboť z postupu plyne zajímavý finanční profit, pro hráče zrovna tak, neboť mohou získat další mezinárodní zkušenosti," připomínal norský kouč Malmö, co žene dopředu jeho i mužstvo.

Postoupit se dá, tvrdí kouč Malmö

„Vím ale, že Sparta má skvělé hráče, kteří si počínají velice agresivně, znám její silné i slabé stránky a budu jich chtít využít," netajil se Hareide přesvědčením, že může přes Pražany postoupit.

„Budeme k tomu potřebovat čerstvé nohy, hodně energie a disciplínu. A dokonalou přípravu na soupeře, kterou jsme v ničem nepodcenili. Ostatně, můj telefonát s trenérem Häckenu o tom svědčí," pravil kouč Malmö, do detailů však zacházet nechtěl.

„Budeme se držet naší hry a využívat našich silných stránek. A přitom vnímat pohárovou konfrontaci se Spartou jako velkou výzvu, protože si moc dobře uvědomujeme, jak důležité je pro obě mužstva postoupit dál," naznačoval Åge Hareide, že vsadí i na Letné na vlastnosti, které mužstvu naordinoval a díky nimž Malmö suverénně kraluje švédské lize.

Zopakuje Sparta po roce pohárový výpadek se švédským týmem?
Ano
34,2 %
Ne
65,8 %
Celkem hlasovalo 11554 čtenářů.

Reklama

Související témata: