Hlavní obsah

Mentální a taktický kolaps v Praze. A co proboha dělá Lafata na téhle úrovni? diví se ve Švédsku

Stockholm/Praha

Velký úterní obrat Sparty proti Malmö (4:2) ve třetím předkole Ligy mistrů pochopitelně rozebírají i švédská média, která nyní odhadují šance severského týmu na postup jako minimální. Tamní novináři lamentují nad taktickým selháním ve druhém poločase a slabou hrou obrany hostujícího týmu. Neopomněli ale také vychválit autora hattricku Davida Lafatu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník pražské Sparty Tomáš Přikryl (vlevo) a Filip Helander z Malmö během utkání 3. předkola Ligy mistrů.

Článek

„Taktický a mentální kolaps. 45 minut sladkého snu a 45 minut noční můry," shrnuje vývoj utkání ze švédského pohledu stockholmský list Aftonbladet ve svém komentáři. „Z pětadevadesátiprocentní šance na postup se stala jen třicetiprocentní," odhaduje nyní list postupové šance Malmö.

Což dále rozvíjí v tom smyslu, že z historických statistik vyplývá, že pokud by Malmö udrželo poločasový výsledek 2:1 až do konce, mělo právě 95procentní šanci na postup do čtvrtého předkola a naději na účast v prestižní Lize mistrů.

„Když se sparťané radili o přestávce, určitě zjistili, že slabina je na levé straně, kde hraje Ricardinho, a přes ni také útočili. Rozhodně vlétli do druhé půle, zvýšili tempo a najednou bylo vše extrémně rychlé. Tým Malmö byl naposledy dobře zorganizovaný, když nastupoval k úvodnímu výkopu druhé půle," rozebírá komentář příčiny obratu.

Sen se rozplývá

Redaktor listu se také podivuje, že autor hattricku David Lafata, jenž nasázel v předchozím kole pět gólů estonskému Tallinnu, působí v české lize. „Co proboha dělá Lafata na téhle úrovni?" divil se.

Ani deník Expressen už příliš nevěří v postup švédského mistra. „Sen o Lize mistrů protéká Malmö mezi prsty. Příští týden na tým čeká hned několik těžkých úkolů. A jedním z nich bude zastavit kanonýra Davida Lafatu," píše deník.

Podle něj se po přestávce hra hostů zcela rozsypala: „Taktika Malmö s kompaktní defenzívou a bleskovými protiútoky fungovala jen v první půli. Ve druhém poločase domácí tým totálně dominoval, zatlačil Malmö před vlastní bránu a podnikal jeden útok za druhým."

Postoupí Sparta přes Malmö do 4. předkola Ligy mistrů?
Ano
84,7 %
Ne
15,3 %
Celkem hlasovalo 20772 čtenářů.

Reklama

Související témata: