Hlavní obsah

Arsenal zažil těžký večer. Dokonalost, nejlepší práce, zářil kouč Dortmundu

Rozplýval se nad hrou svého týmu. Trenér fotbalistů Dortmundu Jürgen Klopp zažil skvělý večer. Jeho svěřenci nedali Arsenalu šanci, vyhráli při vstupu do základní skupiny Ligy mistrů 2:0.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ciro Immobile poté, co dal první gól Dortmundu proti Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

„Bylo to skoro dokonalé,“ zářil Klopp. „Byli jsme odvážní a měli vše, co potřebujete k vítězství,“ pravil po boji s teoreticky nejsilnějším soupeřem ve skupině, v níž ještě jsou Anderlecht a Galatasaray. V úterním večeru ale Dortmundští Arsenal poslali do role učňů.

„Když můžete na lavičce sledovat takovýto zápas, tak to je vlastně ta nejlepší práce na světě,“ pokračoval charismatický kouč Borussie.

„Mohli jsme vyhrát i víc, tři nebo čtyři nula“ přidal se Sebastian Kehl, defenzivní záložník žlutočerných, kteří by určitě rádi zažili famózní tažení Ligou mistrů jako v sezóně 2012/13, kdy padli až ve finále s Bayernem. Úterní dominance jeho týmu Kehla skoro zaskočila. „Jsem opravdu překvapen,“ přiznával. „Arsenal se nedostal do hry a my jsme si za tohle zasloužili vyhrát.“

Ani opětovné zranění Marka Reuse v minulých dnech Dortmund nesrazilo. Tým se se na počátku sezóny zdá se zdárně vypořádává i s odchodem kanonýra Lewandowského do Bayernu. „Samozřejmě to pro nás je ztráta, ale víme, že jako tým ho můžeme nahradit. A viděli jsme, že to jde. Kluci vepředu dřeli, hodně to vlastně ulehčili obraně. Je vidět, že jsme udělali dnes večer velký krok vpřed,“ citoval Kehla dál server UEFA.

„Pro nás to byl těžký večer, nezbývá než gratulovat Dortmundu. Byl lepší, my podali neuspokojivý výkon.“ hodnotil zklamaně Arsene Wenger, kouč Londýňanů, na jejichž lavičce zůstal po celý zápas český záložník Tomáš Rosický.

Wenger se pozastavoval hlavně nad prvním gólem, který dal Ciro Immobile v samém závěru první půle po velkolepém, více než padesátimetrovém sólu. „Ztratili jsme míč 80 metrů od naší brány, byli jsme tři na jednoho. Je těžké pochopit, jak z toho můžeme dostat gól,“ kroutil hlavou kouč Arsenalu.

Reklama

Související témata: