Hlavní obsah

Já nic, ve hře na dva útočníky to nebylo, umýval si ruce po další ztrátě kouč Citizens

Manchester/Praha

S tak bídným startem do nového ročníku fotbalové Ligy mistrů kouč Citizens rozhodně nepočítal. Po dvou odehraných zápasech má totiž jeho mistrovský Manchester City na kontě jediný bod a v tabulce skupiny E figuruje na třetí příčce. Jeho ztráta na vedoucí Bayern a druhý AC Řím přitom narůstá. „Neměli jsme prostě svůj den, ale ještě stále se hraje o dvanáct bodů,“ snažil se po remíze s italským soupeřem zůstat nad věcí trenér Manuel Pellegrini, i když bylo zřejmé, že další ztrátu skousává jen těžce.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Sergio Agüero z Manchesteru City se raduje z branky proti AS Řím. Další už ale jeho tým nepřidal.

Článek

Na Bayernu přišlo jeho mužstvo o bod doslova v posledních vteřinách, tentokrát mu doma nepomohla ani rychlá branka, kterou dal z penalty Agüero už v 4. minutě. Francesco Totti totiž dvacet minut poté vyrovnal, sám se zapsal do historie evropských pohárů jako vůbec nejstarší střelec, svému týmu pak zajistil remízu.

„Dopřáli jsme mu příliš mnoho prostoru. Ke střele i hře," reagoval kouč Manchesteru City na veteránovu trefu a netajil, že s hrou svých svěřenců byl pramálo spokojen. Ke zlepšení došlo až v druhém poločase, kdy poslal na hřiště Milnera a hlavně pak na poslední půlhodinu Lamparda místo Džeka.

„Začali jsme sice dobře, dvacet minut se nám hra dařila, jenže postupem času jsme ztráceli hodně míčů. A až příliš snadno. Teprve v posledních dvaceti minutách se náš výkon blížil tomu, co jsou od nás zvyklí fotbaloví příznivci vídat týden co týden v Premier League," přiznal rozladěný Pellegrini. Odmítl však, že by udělal chybu tím, že i proti Italům zůstal u sestavy se dvěma útočníky, kteří se neprosadili.

„V minulém ligovém kole jsme proti Hullu hráli stejně a góly jsme dávali. A proti spoustě jiných stejně těžkých soupeřů rovněž. Pravdou sice je, že naše středová formace přicházela o spoustu balónů, neboť soupeř měl uprostřed pole početní převahu, ale to nebyl rozhodně důvod, proč jsme nevyhráli. Ten byl prostě v tom, že jsme nezužitkovali příležitosti, jež jsme měli," ohradil se proti výtkám.

Postup se vzdálil

Samo sebou že si uvědomuje, v jaké komplikované situaci se už po dvou odehraných kolech se svým týmem ocitl. Dost dobře se může stát, že Manchester City nepostoupí ze skupiny, což klubové vedení považuje za povinnost. Vždyť by se to stalo již potřetí během čtyř posledních let.

„Naše situace je skutečně těžká, neboť máme jen jeden bod ze šesti možných. Ale na italského soupeře máme jen tříbodové manko. Teď bude záležet, jak dopadneme v příštím kole v Moskvě. Pojedeme tam vyhrát a pak se necháme překvapit, jak dopadne Řím s Bayernem. Pořád je v sázce 12 bodů, takže uvidíme, kdo nakonec ze skupiny postoupí," spekuloval kouč anglického mistra po nepříjemné domácí ztrátě.

Postoupí fotbalisté Manchesteru City ze základní skupiny E do vyřazovací části Ligy mistrů?
Ano
40,5 %
Ne
59,5 %
Celkem hlasovalo 2047 čtenářů.

Reklama

Související témata: