Hlavní obsah

Sparta omladila pro derby tým a chce vylepšit špatnou bilanci

Fotbalisté Sparty mají v silvestrovském derby na kontě jen tři výhry proti třinácti úspěchům slávistů a v jubilejním dvacátém vydání tradičního duelu internacionálů chtějí nepříznivou bilanci s městským rivalem napravit. I proto omladili kádr a poprvé v duelu hráčů nad 35 let nastoupí obránce Jan Sopko a útočník Roman Vonášek, kteří věkovou hranici překročili o dva roky.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

V dresu Slavie se představí i současný kouč sešívaných Karel Jarolím.

Článek

Derby se poprvé nebude hrát 31. prosince, ale výjimečně na Nový rok. Pořadatelé trvali na tom, že chtějí zápas dostat do televize. Ta na Silvestra vysílá závody Světového poháru v běhu na lyžích z Nového Města na Moravě.

Kdo vyhraje silvestrovské derby?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Program v Edenu začne v 10:00, kdy se na umělém trávníku třetí generace představí žáci. O hodinu později nastoupí poprvé ženy, ve 13:00 začne souboj veteránů nad 50 let a vrchol obstará populární utkání internacionálů nad 35 let, které začne ve 14:00. Přímým přenosem jej bude vysílat Česká televize.

Předpokládané sestavy:
Slavia: Šimurka, Klíma - Janů, Jeslínek, Medynský, Beránek, K. Jarolím, Váňa, Knoflíček, Příložný, F. Veselý ml., Řehák, Hrdlička, Čermák, Jindráček, Kubík.
Sparta: Sova - Frýdek, Vrabec, J. Jarolím, Mistr, Sopko, Kočí, Denk, Černý, Čabala, Slaný, Vonášek.

Reklama

Související témata: