Hlavní obsah

Liberec v nastaveném čase porazil Slovácko

Uherské Hradiště

Vedoucí celek fotbalové ligy z Liberce si po pražské Spartě odvezl všechny body i ze hřiště Slovácka. V Uherském Hradišti v sobotu hosté rozhodli o svém vítězství 2:1 až v nastaveném čase, kdy se do domácí branky trefil Košťál.

Článek

Obě mužstva se musela obejít bez svých opor: Liberci kvůli čtyřem žlutým kartám chyběl Martin Abrahám, domácím ze stejného důvodu Jan Rajnoch. A absence stopera Slovácka se projevila hned v 1. minutě. Středem domácí obrany totiž lehce prošel Filip Dort a obloučkem otevřel skóre.

Slovácko ale inkasovaný gól nedeprimoval a aktivní hrou si vynutilo několik závarů před brankou Liberce. První velkou šanci měl po rychlé akci a Petrželově centru v 9. minutě Malár, ve skluzu ale míč pořádně netrefil. Stejný hráč hlavičkoval i o deset minut později, Čech si ale poradil stejně jako o chvíli později po Petrželově střele.

Po půlhodině hry se proti svým bývalým spoluhráčům mohl střelecky prosadit Zbyněk Pospěch, pálil však pouze do vyběhnuvšího Drobisze. Vzápětí se liberecký útočník po chybě v rozehrávce řítil na domácí branku podruhé, Šuškavčevič ale na poslední chvíli své zaváhání napravil. V 35. minutě se po pohledné akci vrhl rybičkou do Malárova centru Sowunmi, Čech byl ale opět na místě. Před přestávkou tlak domácích kulminoval, avšak obrana Liberce odolala.

Přestávka týmy úkolébala

Přestávka jako by obě mužstva ukolébala a hra už neměla takový spád jako v prvním poločase. V 55. minutě ovšem byli domácí blízko vyrovnání. Polách poslal míč na hlavu Sowunmimu, maďarský útočník ale z bezprostřední blízkosti mířil vedle pravé tyče liberecké brány.

Čtvrt hodiny před koncem zápasu mohl hosty uklidnit střídající Matula. Ve sprinterském souboji byl úspěšnější než domácí Lysoněk, z nadějné pozice ale rozvlnil pouze boční síť Drobiszovy branky.

Kowalík přinesl štěstí

Domácí trenér Levý se pak pokusil oživit ofenzivu a na hřiště poslal někdejšího nejlepšího kanonýra ligy Jiřího Kowalíka. A ten jako by s sebou na hřiště přinesl potřebné štěstí. Deset minut před závěrečným hvizdem rozhodčího Racka totiž zafungovala maďarská spolupráce, Róth přesně našel hlavu Sowunmiho, který trefil šibenici a vyrovnal.

O remízu ale domácí v druhé minutě nastaveného času přišli. Po rohovém kopu a následném závaru prostřelil Drobisze Pavel Košťál a rozhodl tak o vítězství Liberce.

Slovácko - Liberec 1:2 (0:1)
Branky: 81. Sowunmi - 1. Dort, 90+2. Košťál. Rozhodčí: Racek - Kumstát, Večeřa. ŽK: Lička, Šuškavčevič, Němčický, Polách - Janů, Košťál, Dort, Matula. Diváci: 4427.
Slovácko: Drobisz - Němčický, Švejnoha, Šuškavčevič, Lysoněk (75. Kowalík) - Petržela, Polách, Lička (46. Břežný), Malár (60. Róth) - Sowunmi, Ivana. Trenér: Levý.
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Dort (84. Hochmeister), Bílek, Hodúr (41. Papoušek), Pudil - Holenda, Pospěch (68. Matula). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: