Hlavní obsah

Blšany popáté neprohrály, vezou bod z Příbrami

PŘÍBRAM

Smírnou remízou 1:1 se rozešli ve středu v dohrávce 18. kola první ligy fotbalisté Příbrami a Blšan. Blšany tak prodloužily sérii neporazitelnosti na pět zápasů, Příbram získala teprve druhý jarní bod i díky přísně nařízené penaltě. "Je to takový bod vydolovaný z bláta, který neřeší nic moc pro nás ani pro Blšany," uvedl domácí kouč Pavel Tobiáš.

Článek

Hosté byli fotbalovější a ve 13. min. šli do vedení. Šindelář napřáhl z 20 metrů, Pařízek jeho pokus jen vyrazil a na dobíhajícího Devátého už zívala prázdná branka - 0:1.

Marile daroval vyrovnání nepřesný sudí Kovařík: vražení Riegla do Šourka posoudil jako penaltový zákrok a Otepka se štěstím vstřelil gól, i když si Slavík na střelu k levé tyči sáhl. Riegel si chtěl brzy vymodlit pokutový kop ještě jednou, tentokrát už byl potrestán žlutou kartou za simulování.

V závěru poločasu si Otepka všiml vyběhnutého Slavíka, ze 45 metrů zkusil chytrý lob, blšanský gólman se však stihl vrátit a konečky prstů vytlačil míč na roh.

Příbram mohla jít do vedení v 67. min., ale centr Čupra poslal těsně vedle Frejlach. Blšanští lépe kombinovali, do šancí se však dostávali těžko. Rozhodnout mohl Devátý, předkopl si však míč na dlouhou nohu. "Bod ze hřiště soupeře je pozitivní, i když jsme tady mohli udělat víc," řekl trenér Blšan Michal Bílek.

Marila Příbram - Chmel Blšany 1:1 (1:1)
Branky: 27. Otepka z pen. - 13. Devátý. Rozhodčí: Kovařík - Tulinger, Pokorný. ŽK: Riegel, Divecký - Šindelář, Vorel. Diváci: 1268.
Příbram: Pařízek - Mácha, Navrátil, Formánek (46. Čupr), Pleško - Buryán, Riegel, Otepka, Frejlach (88. Vošahlík) - Divecký, Klesa (74. Pilík). Trenér: Tobiáš.
Blšany: Slavík - Vorel, Müller, Šourek, Krejčí - Michal, Trapp, Devátý, Šindelář - Pešír (87. Broschinský), Volek (53. Polodna, 90. Zeher). Trenér: Bílek.
TABULKA

Reklama

Související témata: