Hlavní obsah

Řepka: Muselo být jasné, kdo je na hřišti pánem

Ostrý jako břitva v soubojích, důrazný při chránění spoluhráčů a nekompromisní při debatách s rozhodčím. Nebo surový na protihráče, labilní při vypjatých situacích a nepříčetný po rozhodnutí sudího. Každý si zvolí svůj pohled. Sparťan Tomáš Řepka ale mohl po derby být spokojený, Slavia odjela z Letné poražená. "Nic jiného jste ode mě ani nečekali, ne?" říkal novinářům po zápase Řepka.

Článek

Svůj důraz předvedl sparťanský stoper už v úvodní minutě. S míčem přejel i Stanislava Vlčka, který se jen chytil za nohy. Slávisté vyletěli jako čertíci na pérku a žádali žlutý trest. Kartu ale arbitr Milan Šedivý nevytáhl. "Je potřeba si v úvodu udělat respekt. Měl jsem samozřejmě strach, že dostanu kartu. Ale musel jsem soupeři ukázat, kdo je na hřišti pánem," tvrdil dvaatřicetiletý rodák ze Slavičína.

Zápas Řepka bez žluté karty nedohrál. Poté, co v 78. minutě zboural tělem Jandu, neudržel emoce a z plic vyčinil rozhodčímu. Ten neváhal a vytáhl žlutou kartu. Mohl přitom tasit i červenou, protože Řepka do něj zároveň strčil... "Byla to zbytečná karta, uznávám. Ale takové je derby, všechny emoce se ztrojnásobí," popsal stav na hřišti domácí obránce.

Sparta i v deseti ale držela soupeře na uzdě a téměř do ničeho Slavii nepustila. Navíc se na posledních 17 minut počet hráčů na hřišti vyrovnal, když Dosoudil zastavil nedovoleně Pospěcha a byl vyloučený. "Karta to byla přísná, možná rozhodčí trošku kompenzoval vyloučení Jardy Blažka," uznal po zápas Řepka, který ale nechápal protesty soupeře na výkon sudího. "To jsou typický slávisti, pořád brečí," prohodil několikrát...

Divákům patří dík

Letenští dokázali vyhecované utkání dotáhnout do vítězného konce, přestože se po snížení Vlčka museli ještě o tříbodový zisk strachovat. "Říkali jsme si, že za stavu 2:0 se už nic nemůže stát. Inkasovaný gól mrzí, ale hlavní je výhra. Od ní se musíme odrazit, vítězství nám pomůže v sebevědomí do dalších zápasů," věří stoper Sparty.

Řepka si pochvaloval atmosféru, kterou v Toyota aréně vytvořilo více než dvacet tisíc diváků. "Atmosféra byla srovnatelná s Anglií. Přišlo hodně lidí, chtěli nám pomoct. Za to jim patří dík," poslal Tomáš Řepka poděkování domácím příznivcům.

Reklama

Související témata: