Hlavní obsah

Snad jsem pomohl Liberci k titulu, věří Slepička

Poprvé v jarní části ligy se při sobotním pražském derby dostal na trávník útočník Sparty Miroslav Slepička. Bývalý forvard Liberce naskočil do hry deset minut před koncem a hned o chvíli později vstřelil vítězný gól letenského týmu. "Bylo to hodně emotivní," komentuje svou trefu v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťan Miroslav Slepička oslavil svou trefu v derby se Slavií saltem.

Článek

Poprvé jste na jaře nastoupil za Spartu a po třech minutách vstřelil gól. Nemrzí vás ale žlutá karta za svlečení dresu při oslavách branky? Nemrzí. Bylo to hodně emotivní. Dával jsem na 2:0 chvíli před koncem. Zápas jsme vyhráli, takže jsem strašně šťastný. My jsme se na tohle utkání chystali celý týden. Přes média byla atmosféra hodně vyhecovaná. Derby je víc než jiná utkání, takže jsem měl z trefy opravdu velikou radost.

Akce, která předcházela brance, byla z vaší strany hodně drzá... Bylo to ke konci utkání a oba týmy už hrály o deseti, takže jsme šli do otevřené obrany. Honza Šimák mi dal míč do strany. Sběhnul jsem si k lajně a pak šel do dvou hráčů. Zasekl jsem si míč směrem do středu hřiště a levačkou jsem vystřelil k tyči. Měl jsem i trochu štěstí.

Dlouho jste nehrál, nechybí vám také víc sebevědomí? Měl jsem zdravotní problémy. Konkurence ve Spartě je velká, takže se musím o místo v sestavě poprat. Sebevědomí mi rozhodně nechybí, což na té gólové akci snad bylo vidět.

Byl to váš nejdůležitější gól v kariéře? Takhle vstřelené branky nehodnotím, každá je důležitá. Ta v derby je samozřejmě hodně cenná. Jestli mi pomůže do základní sestavy, posoudí trenér.

S čím vás vůbec posílal trenér Griga na posledních deset minut na hřiště? Abych šel do středu útoku, podržel tam míč a vyhrál nějaký hlavičkový souboj.

Uvědomil jste si, že váš gól přiblížil titul bývalým spoluhráčům z Liberce? Jistě a věnuji ho rodičům a klukům do Liberce. Snad jsem jim pomohl k titulu. Hned po zápase mi gratuloval Filip Dort. Gól jsem slíbil už před utkáním i Tomáši Zápotočnému.

Reklama

Související témata: