Hlavní obsah

VIDEO: Vrba posílá Pešiceho na výzvědy do Itálie, před Američany čeká na churavého Lafatu

Praha

Už jen dny zbývají do ostrého startu nového cyklu. Fotbalová reprezentace se tuto středu utká v Praze na Letné v přípravném duelu s USA (od 20:15), příští úterý pak na stejném trávníku vyrukuje v premiéře kvalifikace EURO 2016 proti Nizozemsku. „Nějakou představu o sestavě už samozřejmě mám. Postupně se bude rýsovat. Proti Američanům budeme zvědaví hlavně na hráče, kteří teď ve svých klubech pravidelně nehrají,“ avizoval na dopoledním srazu v Praze trenér Pavel Vrba.

Pavel VrbaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Ještě v neděli sestřelil Jablonec v lize dvěma góly, na srazu národního týmu ovšem sparťanský kapitán David Lafata zatím chybí. Má zvýšenou teplotu a není vyloučeno, že místo něj ještě kouč povolá jiného hráče.

„David má zřejmě stejné problémy, které v minulém týdnu postihly i další hráče Sparty. Čekáme na něj, chceme, aby tady byl a byl co nejdříve v pořádku. O jeho zdravotním stavu rozhodne náš doktor. Kdyby Lafata nebyl do středy k dispozici, netvrdím, že nemůžu donominovat někoho z hráčů, kteří v české lize zaujali," konstatoval Pavel Vrba.

Kouče zajímá, jak se změní Holanďani

Dnes odpoledne čeká reprezentaci trénink na Strahově, v úterý pak klasický předzápasový trénink před duelem s USA na Letné, který bude otevřený pro fanoušky a hned po něm bude následovat autogramiáda.

Holanďani se ještě před příletem do Prahy představí ve čtvrtek v náročné generálce v Itálii. Vrba tam jako zvěda vyšle Josefa Pešiceho, bývalého dočasného trenéra národního týmu.

„Kromě jeho postřehů budeme mít samozřejmě k dispozici záznam celého utkání. K Nizozemsku přichází nový trenér, takže jsme nejvíc zvědaví, k jakým změnám v jejich herním projevu dojde," poukázal Vrba.

Reklama

Související témata: