Hlavní obsah

VIDEO: Nevídané! Gólmanova rozehrávka skončila za vlastní brankovou čárou

Dauhá

Diváci v utkání katarské fotbalové ligy patrně nevěřili svým očím. Gólman Evanildo z celku El Jaish v duelu proti týmu Al-Rajján rozehrál míč od branky po jednom z nedovolených zákroků soupeře tak nepovedeně, že nabídl soupeři možnost kopat roh, píše na svých webových stránkách švýcarský list Blick. Podívejte se...

Evanildův nepovedený výkop

 
Článek

Evanildo chtěl založit akci přes jednoho ze spoluhráčů na pravé straně hřiště, ale špatně si k  rozehrávce naběhl a navíc mu míč při nákopu sjel po noze. Čtyřiadvacetiletý gólman se okamžitě gestem na dálku za svou minelu omlouval.

Rumunský trenér mužstva Razvan Lucescu nad brankářovým extempore jen krátce zakroutil hlavou a spláchl hrdlo douškem vody. Soupeř naštěstí ani z darovaného rohového kopu nijak neprofitoval, a tak zápas nakonec skončil výhrou El Jaish 1:0.

Při prostudování záznamu je však zřejmé, že nařízením rohového kopu se dopustil chyby i sudí. Pravidla fotbalu hovoří o tom, že "při provádění volného kopu bránící stranou z vlastního pokutového území musí míč opustit toto území. Nedostane-li se při provedení volného kopu z vlastního pokutového území míč správně do hry, nechá rozhodčí volný kop opakovat."

Reklama

Související témata: