Hlavní obsah

Strakovi zase spílali a uráželi ho, "Franz" ale ze Silvestrovského derby neutekl

Praha

Neodpustili mu. Ani sváteční atmosféra tradičního Silvestrovského derby nepřiměla v pražském Edenu pár desítek sparťanských fanoušků, aby si nevybíjeli vztek a zlobu na "zrádci" Františku Strakovi. Sice obhrouble a vulgárně, ale naštěstí jen verbálně, protože na rozdíl od loňského roku, kdy po skončení duelu Slavie se Spartou vtrhli na hřiště, aby se náležitě rozloučili se svým idolem Tomášem Řepkou, tentokrát přes zábradlí a klandry na umělou trávu nepronikli, takže i na tradiční přípitek mohlo dojít.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

František Straka (vpravo) ze Sparty během Silvestrovského derby pražských "S".

Článek
Fotogalerie

Jasně že se "Franz" rozmýšlel, zda do Edenu přijet a derby veteránů nad 45 let si zahrát. Ze sparťanského idolu se stal letenským psancem a vyvrhelem jen proto, že se loni jako trenér upsal Slavii.

Jen další facka, ulevil si Straka

„Dostal jsem od života už pěkných pár facek, tohle byla jen další," hořce si ulevil František Straka, když duel skončil a nadávky na jeho adresu ustaly. Od rádoby vtipných narážejících na jeho oblíbený tataráček, až po hrubé a nechutné, vyhánějící ho ze hřiště.

„Tak to mě ani nenapadlo, abych odešel z placu. Byl jsem rád, že jsem se zase viděl s bývalými spoluhráči a mohl si s nimi zakopat. Já ostatně chodím hrát za starou gardu Sparty už od léta, i na nedávném vánočním turnaji v hale jsem za ni nastoupil, pravdou ale je, že podobně nenávistnou atmosféru jsem nikde nezažil," nebylo mu dobře z urážek, jímž ho sparťanští vlajkonoši častovali.

"Býval si bohem, teď si volem," spílali mu ti, kteří ho během jeho sparťanské éry vynášeli do nebe, aby přidávali: "Zrada se neodpouští".

„Co je špatného na tom dát si tataráček a dobrý rohlík k tomu?!" nemohl pochopit, že si ho i pro jeho kultovní pokrm dobírali. A to všechno jen proto, že ho trenérská kariéra zavála na pět měsíců k rivalovi do Edenu, kde ho v lásce také neměli. Však "Franz"  přiznával, že doma už trénovat nechce a koketuje s myšlenkami na angažmá v cizině. „Dokonce hodně exotické," prozrazoval, ale konkrétní být nechtěl.

Kukovi to střílelo, Vaniak zase čaroval

Slávistická exhibice v hlavním zápase hráčů nad 35 let naštěstí letenské křiklouny umlčela.  Sešívaní totiž díky střeleckému apetitu Pavla Kuky a několika zázračným zákrokům "Čaroděje" Martina Vaniaka od první do poslední minuty koncertovali, aby nakonec hladce 8:5 vyhráli.

Však také slávističtí fanoušci upozorňovali nového sportovního manažera Luboše Kubíka, aby se pozorně díval a další posily pro Radovo ligové áčko ani nesháněl. Vždyť Kukovi to střílelo snad ještě lépe než v dobách největší slávy a Vaniak by se mohl postavit mezi tyče také z fleku.

„Ale maximálně tak na jeden zápas, ten bych díky zkušenostem ještě zvládl. Celou sezónu bych už rozhodně nevydržel," usmíval se dobře naladěný Martin Vaniak, který přijel do Edenu na otočku z Olomouce.

„Prožili jsme s rodinou čtyři vánoční dny ve Velkých Karlovicích, ale své první Silvestrovské derby jsem se nemohl nechat ujít. Až dosud jsem ho vídal jen v televizi. Docela jsem rád, že jsem pomohl Slavii k vítězství, i když je pravdou, že jsem si ani neušpinil triko, protože jsme měli celý zápas pod kontrolou," liboval si.

Blažek slávistům radost přál

„To tedy měli. Však také měli nabitou sestavu, byli běhavější a střílelo jim to. Hlavně Kukovi, kterému se proti mně tradičně daří a pokaždé mně nějaký gól dá. Alespoň konec roku budou mít slávisté hezký," neodpustil si Vaniakův protějšek v bráně Sparty Jaromír Blažek přátelské rýpnutí do protihráčů.

„Hlavně aby si podobnou radost prožívali slávističtí příznivci v příštím roce. Takovou, jako dnes při Silvestrovském derby, podobnou, jako když jsme na podzim v lize porazili Spartu. Po nepovedeném konci sezóny si zaslouží, aby viděli v Edenu zase pěkný fotbal," popřál národu sešívaných příznivců Martin Vaniak.

Silvestrovské fotbalové derby v pražském Edenu:
Slavia - Sparta nad 35 let 8:5 (3:1)
Branky: 17., 22., 26. a 42. Kuka, 27. a 39. Jindráček, 23. Šmicer, 36. Kuchař z pen. - 38. a 43. Svoboda, 25. Sionko, 32. Holub, 33. Stracený.
Slavia: Vaniak - Müller, Kozel, Hunal, Ondrejčík, Kuka, Jindráček, Ulich, Hyský, Klinka, Kuchař, Petrouš, Šmejkal, Veselý nejml.
Sparta: Blažek - Horňák, Gabriel, Baranek, Z. Svoboda, Holub, Lokvenc, Stracený, Němec, Sionko, Papoušek, Vrabec.
Slavia - Sparta nad 45 let 7:2 (2:1)
Branky: 15. a 26. Kubík, 16. a 23. Čáp, 24. Příložný, 25. Medynský, 32. Zákostelský - 14. Bažant, 30. Jarolím.
Slavia: Přibyl - Jeslínek, Lubas, Mareš, Příložný, Hrdlička, Čáp, P. Herda, D. Herda, Šimůnek, Knoflíček, Medynský, Kubík, Zákostelský, Smrčka.
Sparta: Sova - Bielik, Bažant, Berger, Pešice, Denk, Jarolím, Táborský, Straka, Caudr, Kotek, Slaný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články