Hlavní obsah

Jankulovski chystá benefici, italské hvězdy přiletí speciálem. Trénovat by mohl Brückner

Ostrava

To bude svátek! V sobotu 8. června se na Bazalech uskuteční benefice nejúspěšnějšího ostravského fotbalisty všech dob Marka Jankulovského. Mají na ni přijet jeho spoluhráči z bronzového týmu z ME 2004 v Portugalsku v čele s Pavlem Nedvědem a Petrech Čechem i spoluhráči z AC Milán. Ty do Ostravy dopraví letecký speciál.

Foto: Petr Horník, Právo

Marek Jankulovski (vlevo) by chtěl, aby při jeho exhibici hráli i současní reprezentanti v čele s Tomášem Rosickým (vpravo).

Článek

„Má dlouhá a úspěšná fotbalová kariéra měla bohužel rychlý a hodně smutný konec," připomenul hořkou chvíli Jankulovski. „Způsobilo jej těžké zranění, však víte, v jediném a posledním utkání po návratu z Itálie jsem odehrál za Baník snad pouhých deset minut. Cítím dluh vůči skvělým ostravským fanouškům, chci se s nimi důstojně rozloučit a poděkovat jim za to, jak fotbal milují a podporují."

Podle Jankulovského bylo nejtěžší najít příhodný termín. „Zdá se, že 8. červen je ideální. O den dříve hraje česká reprezentace kvalifikační zápas s Itálií v Praze. Počítám, že na moji benefici přijedou ze současných aktivních reprezentantů Tomáš Rosický, Petr Čech, Tomáš Hübschmann nebo Jarda Plašil," prozradil.

Účast na benefici přislíbili i bývalí reprezentanti a spoluhráči Pavel Nedvěd, Jan Koller, Zdeněk Grygera, Tomáš Ujfaluši, Vladimír Šmicer, samozřejmě i baníkovci Milan Baroš, René Bolf, Václav Svěrkoš.

S trénováním jsem skončil, protestoval Brückner

„Za kouče týmu Česko 2004 bych chtěl samozřejmě Karla Brücknera," pokračoval Jankulovski. Když legendárnímu kouči volal, začal rozhovor tím, že potřebuje kvalitního trenéra. „Pan Brückner připomenul, že už s trénováním skončil. Když jsem mu řekl, že to je na moji benefici, tak namítl, že neví, jestli bude mít čas, protože teď často běhá po doktorech. V sobotu ale určitě čas mít bude," přidal perličku vítěz Ligy mistrů s AC Milán.

Do Ostravy by měli dorazit i jeho slavní spoluhráči z týmu Rossoneri. „Zatím nechci prozrazovat jména, aby fanoušci nebyli zklamaní, kdyby náhodou se někdo omluvil. Mohu akorát říct, že jsem překvapený, s jakou ochotou jsem se setkal, když jsem s mnoha v Miláně jednal. Speciál určitě nepřiletí do Ostravy s jedním anebo se dvěma fotbalisty," ujistil Jankulovski.

Nakonec ale prozradil jedno jméno. „S velkou pravděpodobností bude hrát Gennaro Gattuso. To je ten nepříjemný, agresivní chlapík. Takhle působí na hřišti, ale v soukromí je to dobrák od kosti a kamarád," pousmál se Jankulovski a po naléhání ještě řekl, že například jednal i s Filippem Inzaghim. „Mluvil jsem s ním, trénuje v AC Milán mládež. I on byl samá ochota. Uvidíme, snad se benefice povede a fotbaloví fanoušci z Ostravska budou mít velký zážitek."

Vstupné je stanoveno na 150 korun na krytou tribunu a 100 na ostatní místa k sezení. Výtěžek z benefice bude věnován na mládež Baníku a charitu.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň