Hlavní obsah

VIDEO: Sudí terčem posměchu! Uznal gól, nad nímž se baví celý svět

Berlín

Chybovat je lidské, někdy však má omyl hodně neblahé důsledky. Jako v případě fotbalového sudího Paula Jennerjahna, který v utkání německé amatérské ligy mezi celky Altona 93 a SC Vier-und Marschlande uznal neregulérní gól, nad nímž se na internetu baví celý sportovní svět. Za týden zhlédlo záběry z kuriózní situace přes 300 000 uživatelů, informoval na svém serveru deník Bild.

Sudí uznal v německé amatérské lize neregulérní gól.

 
Článek

V 17. minutě zápasu vyslal Patrick Westermann na branku domácí Altony dalekonosnou střelu, kterou gólman Marcel Kindler vytěsnil nad břevno, a měl tudíž následovat rohový kop. Míč se však odrazil od konstrukce na americký fotbal stojící za brankou zpět na trávník, sudí nepostřehli, že balón již opustil hřiště a nechali ve hře pokračovat. Dobíhající Beytullah Atug pohotově otevřel skóre a rozhodčí Jennerjahn jeho neregulérní trefu uznal.

Nic nepomohly bouřlivé protesty domácích, hlavní arbitr na svém verdiktu trval.

„Byl to asi nejbláznivější gól mé kariéry," přiznal po utkání Atug. „Zaslechl jsem, že se balón odrazil od tyče a normálně jsem pokračoval ve hře, stejně jako brankář, který se snažil gólu zabránit. Upřímně řečeno, je mi ale sudího líto, že ho za chybu takhle na internetu propírají."

Domácí však arbitrův omyl nemusel až tolik trápit, zápas totiž nakonec vyhráli 3:1.

Reklama

Související témata: