Hlavní obsah

Trenér Hvozdnice napadl arbitra, čeká ho tvrdý trest. Řepka naopak nervy udržel

Hvozdnice/Praha

Bouchly v něm saze. A to pořádně. Po utkání s Všenory strčil trenér Hvozdnice Zbyněk Busta do asistenta rozhodčího, který na samém konci odmával ofsajd, vyrovnávací gól domácích proto neplatil. Podle všeho bývalého kouče Bohemians 1905, stejně i klub, ve kterém působí exsparťanský stoper Tomáš Řepka, stihne tvrdý trest.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Hvozdnice Zbyněk Busta

Článek

„Beru všechno na sebe, vybuchl jsem. V kariéře se mi nic podobného nestalo, mrzí mě to, trest, který přijde, přijmu s pokorou," řekl Busta pro Sport.cz.

Co se přesně přihodilo? V závěru duelu 3. kola středočeské 1. A třídy za stavu 0:1 zahrávala Hvozdnice rohový kop. Obrana Všenor odvrátila míč do prostoru mezi penaltou a hranicí velkého vápna, následovala střela, která zasáhla ruku hostujícího hráče, vzápětí se ve skrumáži dostal k ráně domácí útočník a skóroval. Hvozdnickou euforii však zchladil zvednutý praporek asistenta rozhodčího Chovance. S vysokou pravděpodobností mylně, neboť v době kopu byli za brankářem Všenor ještě dva jeho spoluhráči. A začaly se dít věci, lavička domácích vystartovala za Chovancem...

Facka nepadla, dušoval se Busta

„Strčil jsem do sudího, ten se opřel o pletivo za jeho zády. Tím to ale skončilo, žádná facka nebo něco podobného, jak jsem se někde dočetl, nepadla," popisoval Busta. „Ruku viděli všichni, po zápase se dotyčný hráč také přiznal. Byla to obrovská křivda, jsem emotivní, zmocnil se mě vztek, neovládl jsem se, létaly ostré nadávky," kál se kouč, podle něhož arbitři kupili chyby po celý zápas, a to na obě strany.

K jeho zkratu zřejmě přispěl i fakt, že právě Chovanec poškodil Hvozdnici v jarním duelu na půdě Hostouně, když z pozice hlavního odvolal pokutový kop, který v její prospěch původně nařídil.

Řepka odešel do kabiny

Bustu navíc v protestech „podpořilo" pár hráčů, trest stihne zřejmě i některého z nich. Řepka mezi nimi nefiguroval, vypjatou situaci ustál, odebral se do kabiny. Sudí s delegátem řešili incident přibližně půldruhé hodiny. Zápis o utkání byl tentokrát vyhotoven na dvou stranách.

Případem se bude ve čtvrtek zaobírat disciplinární komise, očekávají se přísná potrestání hlavních viníků. Klub však nad nimi už jedno vynesl. „Na mimořádné nedělní schůzi byla členům realizačního týmu udělena pokuta v řádu tisíců korun," prozradil jeden z členů vedení SK Hvozdnice. „Dle názoru klubu sudí pochybili, nejprve neodpískáním penalty, poté neuznáním regulérního gólu. To ovšem není omluvou pro chování lavičky ani některých hráčů. Při opakovaném chování jakéhokoli člena klubu, které by poškozovalo klub i fotbal jako takový, se nebudeme zdráhat ani vyloučení z řad členů," píše se v prohlášení SK Hvozdnice.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň