Hlavní obsah

VIDEO: Tlouštík Maradona, prošedivělý Baggio i Panenkův lob. Legendy hrály v Římě pro charitu

Řím
Aktualizováno

Na hřišti Olympijského stadiónu v Římě se to v pondělním večeru hemžilo slavnými hráči minulosti i současnosti. V rámci charitativního duelu Match For Peace (Zápas pro mír) se v italské metropoli sešly legendy, které tak alespoň na dálku vyzvaly ke klidu zbraní na Blízkém východě. Své fotbalové kousky tak ukázali například Diego Maradona, Ronaldinho, Zinedine Zidane, Roberto Baggio, Andrej Ševčenko nebo Carlos Valderrama.

Fotbalové legendy si v Římě zahrály charitativní zápas.

 
Článek

Na osmdesátitisícovém stadiónu se objevili hráči různých náboženských vyznání, kteří tak demonstrovali vzájemnou toleranci. Výběr Argentince Javiera Zanettiho pojmenovaný Scholas s trenérem Wengerem nakonec podlehl světové jedenáctce "Pupi" pod vedením Taty Martina 3:6, ale výsledek byl druhořadý. Vybrané peníze putují pro ohrožené děti.

Do Říma přicestovalo 50 fotbalových osobností, spousta z nich se sešla i s papežem Františkem. Ten je sám velkým fanouškem argentinského San Lorenza. Radost mu tentokrát udělal především autor hattricku Mauro Icardi z Interu Milán.

Exhibiční zápas ale ozdobily i jiné góly a zajímavé akce. Poněkud zakulacený Diego Maradona si rozpomněl na staré časy a krásným lobem vyzval ke skórování prošedivělého italského kanonýra Roberta Baggia. Na své střelecké umění si v pondělním zápase vzpomněl i Ukrajinec Andrej Ševčenko, který oprášil slavný penaltový lob Antonína Panenky. Byl to zkrátka povedený fotbalový večer.

"Dnes se sešly dvě síly, boží ruka a ta papežova," řekl Maradona s narážkou na svůj slavný gól rukou Anglii ve čtvrtfinále MS 1986. "Papež František je mnohem víc než Maradona. On je opravdová hvězda. Vyrůstal jsem mimo církev, protože jsem měl pocit, že nedělá dost pro potřebné, ale s Františkem je to jiné," dodal jeden z nejlepších fotbalistů historie.

Na trávníku se dále objevili například Carlos Valderrama, Diego Simeone, Alessandro Del Piero, Gianluigi Buffon, na lavičce byli Samuel Eto'o, Paolo Maldini či Andrea Pirlo.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články