Hlavní obsah

VIDEO: Zlomenina na moravském poli. Šéf Slovácka zuří, žádá radikální trest

Praskaly kosti. Emoce plály. Pro obránce rezervy Slovácka Robina Holíka skončil zápas MSFL s Líšní děsivě. Po zákroku Martina Drábka u půlící čáry poblíž střídaček utrpěl zlomeninu lýtkové i holenní kosti. Ze hřiště ho odvážela sanitka.

Zlomená noha obránce Robina Holíka z béčka Slovácka.

 
Článek

Vše se přihodilo ve 49. minutě za stavu 2:1 pro béčko Slovácka, hostující bek šel důrazně do souboje, Holík neuhnul a doplatil na to. Rozhodčí Tomáš Batík ukázal žlutou kartu. Stačilo to, nebo je to málo?

Výkonný ředitel Slovácka Vladimír Krejčí po utkání moravské větve třetí ligy razantně reagoval na klubovém webu. Na sudího byl pořádně nazloben.

„Už mne přestává bavit přihlížet těmto likvidačním praktikám, které se dějí bez náležitého trestu a za podpory odpovědných orgánů FAČR (Fotbalové asociace),“ uvedl s tím, že loni došlo k obdobné situaci, kdy byl při zápase béčka zraněn další hráč Slovácka, zkušený Lukáš Fujerik, pro kterého tak prakticky skončila kariéra. „Ocenění hlavního rozhodčího? Možná se budete divit, ale opět žlutá karta,“ podotkl Krejčí. Tehdejší případ byl podle něj zameten pod koberec.

„Přece nehrajeme fotbal proto, abychom posílali hráče do invalidního důchod za dohledu rozhodčího jenom proto, že kompetentní orgány zavírají oči,“ rozčiloval se Krejčí.

Teď hodlá žádat místopředsedu FAČR  Zdeňka Zlámala, aby osobně dohlédl na posouzení zlomeniny na moravském fotbalovém poli příslušnými komisemi.

„Je mi samozřejmě líto, co se stalo, ale byl to souboj o míč. Žádný likvidační zákrok. Nezaviněná situace s nešťastnými následky. Tyhle věci se bohužel někdy stávají,“ reagoval na moment kouč Líšně Josef Mazura pro deník Sport a striktně odmítl, že by hráče nabádal k záludnostem. Domácí ve středečním zápase nakonec vyhráli 3:1.

Jak hodnotíte zákrok?
Brutalita nejhrubšího zrna, reakce šéfa Slovácka je přiměřená
75,9 %
Pro postiženého hráče hrůza, ale je to spíše nešťastná shoda okolností
24,1 %
Celkem hlasovalo 11792 čtenářů.

Reklama

Související témata: