Hlavní obsah

Plzeň - Brno 2:0Plzeň porazila oslabené Brno a nakročila do finále poháru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Tecl 1 : 0
88. Ďuriš 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Plzeňští fotbalisté vykročili za postupem do finále Poháru České pošty, když doma porazili Zbrojovku Brno v úvodním semifinále 2:0. Západočeši vedli už od druhé minuty, kdy se trefil Stanislav Tecl, těsně před koncem zápasu zvýšil na konečných 2:0 střídající Michal Ďuriš. Hosté hráli více než polovinu zápasu v oslabení o vyloučeného Miroslava Keresteše. Odveta se hraje 1. května.

Foto: Petr Eret, ČTK

Radost plzeňských fotbalistů po vítězství nad Brnem v úvodním zápase semifinále Poháru České pošty.

Článek
Fotogalerie

Soustřeďme se na Viktorku

Brno ještě nikdy v pohárovém finále nebylo, když předchozí tři semifinále nezvládlo. A i čtvrtý pokus bude mít hodně těžký. Plzeň hodlá pohár vyhrát, trenér Dušan Uhrin mladší tak do zápasu poslal nejsilnější možnou sestavu. Naopak trenér hostů Václav Kotal šetřil Hyčku, Skaláka či Šislera.

Na hrot plzeňského útoku se oproti poslednímu ligovému utkání vrátil kanonýr Tecl, který již ve druhé minutě otevřel skóre, když zblízka dorazil Řezníkovu vyraženou hlavičku. Plzni v úvodu vycházela kombinace a nátlakovou hrou dostala soupeře pod tlak. Dařilo se především rychlému Kovaříkovi na levé straně, v 5. minutě po jeho rohovém kopu hlavičkoval Tecl jen těsně vedle brněnské branky.

Přesilovku využil Ďuriš

Hráči Zbrojovky se směrem dopředu osmělili až po dvaceti minutách, po rohu Zavadila ale v dobré pozici hlavičkující Schuster zamířil "koníčkem" nad.

V závěru první půle Plzeň znovu přidala, podél pravé lajny utekl Tecl a po jeho nabídce Kolář ve skluzu překopl prázdnou branku. Další Teclův únik krátce před pauzou už Keresteš zastavil jen za pomoci nedovoleného stažení a sudí Hrubeš mu ukázal červenou kartu.

Přesilovou hru však Plzeň dlouho nedokázala využít. Po šikovném přiťuknutí Koláře pálil z hranice šestnáctky Hořava jen těsně vedle levé tyče, jinak byl tlak dlouho neefektivní.

Na posledních třicet minut poslal kouč Uhrin na trávník uzdraveného Horvátha, přesto oslabené Brno v deseti odolávalo. Když už se zdálo, že Viktoriáni přes velký nápor druhý gól nepřidají, dostal se k odraženému míči uvnitř šestnáctky střídající Ďuriš a ve čtvrté minutě svého pobytu na hřišti se trefil přesně k levé tyči.

Pohár České pošty, 1. semifinálový zápas:
Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)
Branky: 2. Tecl, 88. Ďuriš. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Štěrba. ŽK: Schuster. ČK: 44. Keresteš (oba Brno). Diváci: 7056.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Hrošovský (60. Horváth) - Petržela, Kolář (73. Wágner), Kovařík (85. Ďuriš) - Tecl. Trenér: Uhrin ml.
Brno: Hladký - P. Buchta, Schuster, Pernica - Malík, Fischer (73. Hyčka), Zavadil (75. Šisler), Keresteš - Janotka, Pašek (65. Skalák), Lutonský. Trenér: Kotal.
Jablonec - Sparta 3:1, hráno ve středu
Postoupí plzeňští fotbalisté do finále Poháru České pošty?
Ano
85,8 %
Ne
14,2 %
Celkem hlasovalo 7100 čtenářů.

Reklama

Související témata: