Hlavní obsah

Jasný faul i červená, tvrdí plzeňský útočník Tecl. Stačila žlutá, namítá brněnský kouč Kotal

Plzeň

Byl to jeden z klíčových momentů zápasu. Plzeňští fotbalisté vedli v úvodním semifinále Poháru České pošty nad Brnem 1:0, krátce před přestávkou dostal útočník Stanislav Tecl kolmici za obranu. Poslední z brněnských hráčů Miroslav Keresteš jej rukama stáhl, rozhodčí Hrubeš se nerozmýšlel a okamžitě vytáhl červenou kartu. Oprávněně, nebo by stačila žlutá karta? Jak už to bývá, aktéři měli na celou situaci poněkud rozdílné pohledy.

Foto: Petr Eret, ČTK

Stanislav Tecl z Plzně (uprostřed) a Luděk Pernica z Brna v úvodním semifinále Poháru České pošty.

Článek
Fotogalerie

Soustřeďme se na Viktorku

„Podle toho, co jsme viděli z lavičky, to vypadalo, že by míč náš brankář měl. Stačila by tedy žlutá. Ale nic s tím neuděláme," podotkl brněnský kouč Václav Kotal. „Stoprocentně to byl faul, ale jak to bylo potom, to je na rozhodčích, aby to posoudili. Z mého pohledu to vypadalo, že bych šel sám na branku. Takže faul jasný, myslím, že i červená," řekl Tecl, který soupeře načal bleskovým zásahem ve druhé minutě zápasu.

„Nepamatuju si, že bych dal někdy rychlejší gól," uvedl útočník Viktorie. Na druhou branku se však domácí načekali, jejich přesilovka byla dlouho bezzubá. Trápení ukončil až střídající Michal Ďuriš dvě minuty před koncem.

Uhrin: Po příchodu Horvátha jsme rozhýbali hru

„Chyběla myšlenka, která by nám dala finální přihrávku. Nevím, jestli to Brno tak dobře zavřelo, spíš jsme hráli opatrně do stran," sdělil po utkání plzeňský trenér Dušan Uhrin. „Jsem však celkově spokojený, neboť jsme nechtěli inkasovat a vstřelit víc než jeden gól. Obojí se podařilo," kvitoval kouč, který si pochvaloval výkon nedoléčeného Pavla Horvátha, jehož poslal do hry na poslední půlhodinku.

„Po jeho příchodu jsme rozhýbali hru. Pavel ještě nebyl stoprocentně fit, jsem rád, že odehrál aspoň třicet minut," liboval si Uhrin. Je jisté, že po čtvrtečním duelu má jeho tým finále na dosah.

Postoupí plzeňští fotbalisté do finále Poháru České pošty?
Ano
85,8 %
Ne
14,2 %
Celkem hlasovalo 7100 čtenářů.

Reklama