Hlavní obsah

Kouč Wenger by vyloupil i banku, jen aby Walcotta udržel v Arsenalu

Londýn

Nekonečný příběh kolem mladého anglického reprezentanta ve službách londýnského Arsenalu Theo Walcotta nemá dosud rozuzlení. Ten jak známo stále odmítá s Gunners prodloužit smlouvu, která mu vyprší příští rok v létě. „Jsem ochoten vyloupit i banku, abychom jeho požadavky splnili,“ nechal se dokonce slyšet kouč Gunners Arséne Wenger, snažící se ze všech sil o to, aby před lednovým přestupním termínem došlo k dohodě a Walcott se kanonýrům upsal na dalších pět let.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Theo Walcott z Arsenalu si podává ruku s trenérem Arsénem Wengerem. Že by signál, že k dohodě nakonec dojde?

Článek

Problémem jsou samozřejmě peníze. Třiadvacetiletý Theo Walcott totiž figuruje v žebříčku příjmů, který Arsenal odtajnil, až na osmém místě. Nejvíce pobírá letní akvizice Lukas Podolski, jenž si týdně přijde na 107 tisíc liber, hned za ním se objevují Tomáš Rosický a další německý legionář Per Mertesacker s platem 80 tisíc liber.

Walcott pobírá o dvacet tisíc liber méně - tedy 60 tisíc liber týdne. Požaduje proto, aby mu Arsenal plat zvedl, a chce týdenní gáži 100 tisíc liber. Pokud se s klubem nedohodne, bude v létě volným hráčem a může z Arsenalu odejít.

„Máme stanovené náklady na mzdy, které musíme dodržovat, ale věřím, že požadavky Walcotta budou nakonec splněny a k dohodě dospějeme," nechal se slyšet před sobotním zápasem Premier League proti Wiganu trenér Gunners Arséne Wenger a v nadsázce přidal, že by šel vyloupit i banku, jen aby Walcotta udržel. Jen pro zajímavost - francouzskému trenérovi chodí týdně na konto 135 tísic liber.

Záleží na správní radě

„Konečné rozhodnutí ale nezáleží na mně. Já dám pouze doporučení, že si podobné peníze zaslouží, konečné slovo má ovšem správní rada. Většinou ale mé požadavky vyslyší," uklidňoval francouzský kouč fanoušky Arsenalu pobouřené představou, že by po Van Persiem odešla další hvězda týmu.

Wenger apeloval i na samotného Walcotta, kterého přivedl před šesti lety ze Southamptonu za 9.1 miliónu liber. „Jsem jeho velkým zastáncem a ochráncem a jsem přesvědčen, že v Arsenalu může být šťastný. I on nám to dluží za peníze a čas, který jsme do něho investovali," nechal se slyšet trenér Gunners a nabádal hlavně mladé hráče ve svém týmu: „Zůstaňme spolu a společně vyhrávejme."

V posledním ligovém kole odehrál Walcott v útoku Arsenalu celý zápas. Proti Wiganu navíc zařídil penaltu, když ho v pokutovém území fauloval Beausejour. Vzápětí z ní skóroval Arteta a Arsenal tak vyhrál 1:0.

Reklama