Hlavní obsah

Arsenal nezdolal v FA Cupu Swansea, Rosický znovu nehrál

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu remizovali ve 3. kole FA Cupu na hřišti Swansea 2:2. Svěřenci Arséna Wengera dokázali zápas otočit díky dvěma brankám v rozmezí dvou minut. Odvetu pro Swansea zařídil v 87. minutě Graham. Nezaváhal Liverpool, který zvítězil na půdě Mansfieldu z páté nejvyšší soutěže 2:1.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Útočník Arsenalu Theo Walcott (vpředu) bojuje o míč s Benem Daviesem ze Swansea.

Článek

Český reprezentační záložník Tomáš Rosický začal zápas znovu jen na lavičce, ze které sledoval, že velšský celek je favoritovi utkání vyrovnaným soupeřem. „Kanonýři" měli sice více ze hry, šance, do kterých se probojovali, nedokázali využít. Po téměř hodině hry proto přišel trest. Michu postupoval sám na brankáře Szczesného. A ačkoliv byl tísněn obránci, dokázal gólmana prostřelit.

„Gunnes" se podařil během dvou minut obrat. V 81. minutě se balón odrazil ke střídajícímu Podolskému, který přesnou střelou vyrovnal a o dvě minuty později vybídl ke skórování Arteta Gibbse přihrávkou do pokutového území. Gibbs napálil míč z první a nedal brankáři domácích šanci.

Odvetu pro Swansea zachránil tři minuty před základní hrací dobou Graham, který napálil do brány míč, jenž se k němu dostal po rohovém kopu. Zápas 3. kola se tak bude opakovat na Emirates Stadium.

Do 4. kola se naopak probojoval Liverpool, který postoupil na úkor Mansfieldu. Skóre otevřela už v 7. minutě nová posila "Reds" Sturridge. Na dvoubrankový náskok zvýšil střídající Suárez. Naději vyprodanému stadiónu dal v 79. minutě Green, který snížil. Domácím se ale vyrovnávací branku vstřelit nepodařilo.

FA Cup, 3. kolo:
Swansea - Arsenal 2:2.
Mansfield - Liverpool 1:2

Reklama