Hlavní obsah

Mourinho zoufá nad žalostnou formou útočníků Chelsea: Oni mě snad zabijí!

Fotbalisté Chelsea sice sbírají v Premier League důležité body a v tabulce se už posunuli na třetí místo, ale trenér José Mourinho není ani zdaleka spokojený se svými útočníky. Těm totiž zvlhl střelecký prach a portugalský kouč přiznává, že je z výkonů dvojice Fernando Torres a Samuel Eto’o na trávníku unavený.

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Samuel Eto'o (vpravo) je jedním z útočníků Chelsea, s nimiž není kouč José Mourinho na podzim spokojený.

Článek

Chelsea sice ve čtvrtek porazila na Stamford Bridge Swansea 1:0, když se jediným střelcem zápasu stal Eden Hazard, který se prosadil v 29. minutě. Mourinha štvalo, že místo gólové pojistky jeho svěřenci zmařili několik dalších šancí.

„Už toho mám dost, oni mě snad zabijí!" komentoval Mourinho formu svých útočníků. V minulých zápasech dostal prostor na hrotu Blues Fernando Torres, ve čtvrtek zase Samuel Eto'o. A žádný z nich zatím na podzim nenaplnil pověst obávaného kanonýra.

„Každý zápas jsem z toho unavený a znechucený. Místo toho, abychom si do poločasové přestávky vytvořili pohodlný náskok, tak jsme ho neměli," řekl frustrovaný Portugalec. Jen kamerunský útočník spálil tři velké možnosti. „Samozřejmě velkou roli tu sehrál brankář Swansea Tremmel, který chytal fantasticky," dodal Mourinho.

Opakoval se tradiční příběh

Podobně mluvil po zápase také brankář Blues Petr Čech, který vychytal druhou nulu za sebou. „Dostali jsme se do vedení, jenže pak se opět opakoval ten náš tradiční příběh z letošní sezóny, kdy se nám nedaří rozhodnout zápasy dřív a je z toho zbytečné drama. Protože jsme další šance nevyužili, soupeř i ve druhé půli pořád žil a my jsme museli bránit až do poslední minuty," tvrdil český reprezentant na svých webových stránkách.

Mourinha naštval také zákrok hostujícího stopera Amata na jediného střelce zápasu Edena Hazarda. „Někteří trenéři by plakali celé hodiny. Já jen říkám, že to byla jasná penalta," narážel Mourinho na nedávné výroky kouče Arsenalu Wengera. „Jinak hrál Hazard fantasticky, v závěru už byl vyčerpaný, ale byl naším nejlepším hráčem," dodal Special One na adresu rychlonohého záložníka.

Reklama

Související témata: