Hlavní obsah

Rosický a spol. se v šatně odvázali. Arsenal už myslí na titul

Fotbalisté Arsenalu zakončí rok 2013 jako vedoucí tým Premier League. Kanonýři uspěli v neděli v Newcastlu 1:0 a jejich trenér Arséne Wenger už pomalu pošilhává po mistrovském titulu. Důležité vítězství v kabině také řádně oslavil Tomáš Rosický, který znovu nastoupil v základní jedenáctce Gunners a ve svém 200. zápase se radoval z tříbodového zisku.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Záložník Arsenalu Tomáš Rosický (vpravo) v souboji s Cheickem Tiotem z Newcastlu.

Článek
Fotogalerie

V Arsenalu panuje velká pohoda a s dosavadními výsledky mohou být fanoušci londýnského klubu spokojeni. Dokládá to i fotka z kabiny Kanonýrů, kterou se po vítězném duelu v Newcastlu pochlubil na sociální sítí Němec Per Mertesacker.

Na snímku je zachycený kapitán české reprezentace Tomáš Rosický a také Laurent Koscielny. „Pyšný, šťastný, co víc si přát... Děkujeme fanouškům za skvělou podporu!" oznámil německý zadák na Facebooku.

Trenér Arséne Wenger mezitím připustil, že Arsenal by v letošní sezóně mohl ukončit více jak osmileté čekání na trofej.

„Ptáte se mě na titul? Máme odhodlání a myslím, že něco takového je v našich silách. Samozřejmě ještě nás čeká dlouhá cesta, ale snad nám to letos vyjde," dává si naděje francouzský lodivod.

Jeho Arsenal má nyní v tabulce jen těsný jednobodový náskok. „Měli jsme nesmírně náročný program a nějaké body ztratili. Hráli jsme s Evertonem, Manchesterem City, Chelsea, na West Hamu nebo v Newcastlu - a hráči dělali všechno pro to, aby uspěli. Toho si cením. Máme letos velkou sílu a věřím, že si stávající přístup a formu udržíme i ve zbytku tohoto ročníku," dodal Wenger.

Reklama

Související témata: