Hlavní obsah

Swansea - Manchester City 2:3Exsparťan Wilfried Bony vstřelil dva góly Manchesteru City, Čech vyrovnal rekord Chelsea

Londýn
Aktualizováno

Ani dva góly někdejšího sparťanského útočníka Wilfrieda Bonyho nestačily fotbalistům Swansea k vítězství ve 20. kole Premier League nad Manchesterem City. Citizens zvítězili 3:2 a tři body získali popáté za sebou. První příčku v tabulce uhájil Arsenal, který díky gólům v závěru zápasu porazil Cardiff 2:0. Uspěly také Liverpool a Chelsea. Petr Čech vychytal proti Southamptonu 208. nulu a napodobil tak legendu Blues Petera Bonettiho, jemuž se totéž povedlo v letech 1959 - 1979.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Bonymu Wilfriedovi (vpravo) gratuluje k brance do sítě Manchesteru City spoluhráč ze Swansea Chico Flores.

Článek

Hráči City naposledy nebodovali 10. listopadu se Sunderlandem, od té doby mají nejlepší formu ze všech ligových celků. A to potvrdili i tentokrát.

Do vedení je poslal tvrdou střelou z hranice pokutového území Fernandinho. V závěru poločasu sice srovnal hlavou bývalý hráč pražské Sparty Wilfrieda Bonyho, přičemž sudí přehlédli jeho ofsajd, ovšem po změně stran zařídili City výhru Yaya Touré a po individuální akci levý bek Alexander Kolarov. Bony v nastavení svým druhým gólem v utkání a šestým v sezóně už jen snížil.

Pro Tourého, který kandiduje na nejlepšího hráče Afriky, to byl již desátý gól v sezóně, což se mu podařilo poprvé v kariéře. Pokořit tuto metu v jediném ročníku se dosud nepovedlo žádnému střednímu záložníkovi Manchesteru City v historii.

Arsenal uspěl díky brankám v závěru

Arsenal dlouho nedokázal dobýt obranu Cardiffu. Kanonýrům se to podařilo až v samotném závěru zápasu, do něhož v 65. minutě naskočili ze střídačky také Rosický s Bendtnerem. Právě Dán se dvě minuty před koncem zápasu prosadil, když do prázdné brány dorazil vyražený míč po střele Sagny. V nastaveném čase ještě pohotově přeloboval brankáře Marshalla Walcott.

Trenérovi Chelsea José Mourinhovi se splnilo přání, aby jeho útočníci vstřelili víc než jedinou branku. Na hřišti Southamptonu se prosadili ve druhé půli Torres, Willian a Oscar a Petr Čech na druhé straně znovu neinkasoval ani jednou.

Nezaváhal ani Liverpool, který po prohrách s Manchesterem City a Chelsea vybojoval tři body po výhře nad Hullem. O jeden ze dvou gólů se postaral Suárez, pro něhož to byla už dvacátá ligová trefa v sezóně.

Po sérii čtyř vítězství prohrál Manchester United, který doma podlehl 1:2 Tottenhamu. Spurs díky tomu vystřídali úřadující mistry na šestém místě tabulky.

Premier League, 20. kolo:
Swansea - Manchester City 2:3 (45.+2 a 90.+1 Bony Wilfried - 14. Fernandinho, 58. Touré, 66. Kolarov).
Arsenal - Cardiff 2:0 (88. Bendtner, 90.+2 Walcott)
Crystal Palace - Norwich 1:1 (44. Puncheon z pen. - 39. Johnson)
Fulham - West Ham 2:1 (32. Sidwell, 67. Berbatov - 7. Diame)
Liverpool - Hull 2:0 (36. Agger, 50. Suárez)
Southampton - Chelsea 0:3 (60. Torres, 71. Willian, 82. Oscar)
Stoke - Everton 1:1 (50. Assaidi - 90.+3 Baines z pen.)
Sunderland - Aston Villa 0:1 (16. Agbonlahor)
West Bromwich - Newcastle 1:0 (87. Beragino z pen.)
Manchester United - Tottenham 1:2 (67. Welbeck - 34. Adebayor, 66. Eriksen)

Reklama

Související témata: