Hlavní obsah

Čech na silvestrovský přípitek s Chelsea nešel. A na Nový rok vyrovnal legendu Blues

Southampton

Už 208. čisté konto v dresu Chelsea vychytal ve venkovním utkání se Southamptonem český brankář Petr Čech, který tím vyrovnal brankářskou legendu Blues Petera Bonettiho, jemuž se totéž podařilo v letech 1959 až 1979. Silvestra slavil Čech na hotelu v Southamptonu, společně s krajanem Tomášem Kalasem hrál virtuální golf a spát šel ještě před půlnocí.

Foto: Stefan Wermut, Reuters

Gólman Petr Čech v duelu se Southamptonem.

Článek

„Je to veliká pocta, velké číslo. Bonetti patří k největším legendám v historii klubu a vyrovnat ho, toho si opravdu vážím. On pro klub dodnes pracuje jako ambasador a na stadiónu se spolu dost často potkáváme. Viděl jsem na Chelsea TV jeho pár zápasů, a i když byl fotbal v té době trochu jiný, on byl obrovskou osobností týmu po dvacet let. A legendou je dodnes," prohlásil Čech na svých internetových stránkách.

V posledních zápasech se jak Chelsea, tak i Čechovi daří. Čisté konto udržel i proti vedoucímu Arsenalu (0:0) a pomohl k výhře 2:1 nad silným Liverpoolem. Blues už v pěti zápasech nenašli přemožitele a na Kanonýry ztrácejí jen dva body. Vítězství proti Southamptonu si brankář českého národního týmu považoval. „Náročné to bylo hlavně kvůli podmínkám. Pršelo a foukal silný vítr," řekl.

Zasloužená výhra

Z brankářského území sledoval vydařený výkon svých spoluhráčů. „Odehráli jsme výborný zápas v defenzivě i ofenzivě. Už v první půli jsme si vytvořili šance, a když jsme ve druhé dali první gól, hra se otevřela a přidali jsme další dvě branky. Byl to dobrý zápas proti týmu, kterému se doma daří. Ale vyhráli jsme naprosto zaslouženě," těšilo jednatřicetiletého brankáře.

Před nedávnem ještě trenér José Mourinho žehral na mizernou produktivitu svých útočníků. Jak se zdá, mohlo by se na Stamford Bridge blýskat na lepší časy. „Útočníkům se teď začalo dařit. Minulý zápas rozhodl Samuel Eto´o, teď se trefil Fernando a věřím, že tu pohodu přenesou do dalších utkání," říká plzeňský rodák.

Kalas už na lavičce

Silvestrovskou noc trávil na hotelu v Southamptonu s krajanem Kalasem, jenž se v zápase se Southamptonem objevil po delší době na lavičce náhradníků. „Nijak zvlášť jsme Silvestra neprožívali. Dali jsme si večeři, pak jsme s Tomášem hráli golf na iPadu. Kdo chtěl, mohl o půlnoci přijít do jídelny na přípitek, ale skoro nikdo z hráčů tam nebyl. Já si šel v půl dvanácté lehnout, nečekal jsem ani na půlnoc," prozradil Čech.

Reklama

Související témata: