Hlavní obsah

Kanonýra Liverpoolu Suáreze nezastavila ani naražená noha

Liverpool

Už dvacátou brankou v této sezóně pomohl Luis Suárez ke středeční výhře Liverpoolu nad Hullem 2:0. Kanonýra nelimitovala ani bolestivě naražená noha. Zranění si způsobil v předchozím zápase s Chelsea.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kanonýr Liverpoolu Luis Suárez v duelu s Hullem.

Článek

"Devět z deseti hráčů by vůbec nenastoupilo," prohlásil trenér Liverpoolu Brendan Rodgers. "On ale chce vždy hrát a obětovat se pro tým. Právě kvůli této vlastnosti dává tolik gólů," dodal.

Suárez krátce po změně stran zvýšil na konečných 2:0 parádně zahraným přímým kopem. Prosadil se tak už počtrnácté v posledních šesti domácích zápasech a celkově podvacáté v sezóně, na což mu stačilo 16 startů.

Nejlepším střelcem v Evropě

Je tak aktuálně nejlepším střelcem v Evropě o gól před Diegem Costou z Atlétika Madrid. Hranici 20 gólů Suárez pokořil ve druhé sezóně po sobě, což se z hráčů Liverpoolu naposledy podařilo Robbiemu Fowlerovi v letech 1995 a 1996.

"Znovu ho musím za výkon pochválit, ale to bych musel dělat v každém utkání, protože on je hráč světové extratřídy a vždy podává skvělé výkony," řekl Rodgers.

Podle Rodgerse sehrál jeho tým proti Hullu nejlepší utkání v sezóně. "Máme za sebou hodně zápasů, do nichž jsme dali hodně energie, stříleli góly a hráli dobře. Ale teď jsme nastoupili proti týmu, který minule vyhrál 6:0 a byl ve velké pohodě. A o to více mě těší, jak jsme to zvládli," dodal kouč Liverpoolu.

Reklama

Související témata: