Hlavní obsah

Stoke se zranil už druhý brankář, šanci dostal mladík Burtland

Londýn

Fotbalisté Stoke mají trable na brankářském postu. Po týmové jedničce Asmiru Begovičovi se zranila i dvojka Thomas Sörensen, který musel kvůli problémům s Achillovou šlachou střídat ve středečním duelu Premier League s Evertonem. Šanci tak dostane teprve dvacetiletý anglický talent Jack Burtland.

Foto: Darren Staples, Reuters

Gólman Stoke Thomas Sörensen.

Článek

Begovič bude chybět ještě několik týdnů kvůli zlomenině prstu. A zatím není jisté, jak dlouhá bude absence Sörensena, který proti Evertonu musel v rámci anglické ligy předčasně ze hřiště už potřinácté v kariéře a drží tak nelichotivý rekord soutěže mezi brankáři. Na druhém místě je Shay Given, který střídal desetkrát.

"Thomas měl už předtím problém s achillovkou. Zdálo se, že je připraven, ale v průběhu zápasu se to zhoršilo a nemohl pokračovat," vysvětlil trenér Stoke Mark Hughes. "Věříme, že bude brzy v pořádku, ale uvidíme až po vyšetřeních," dodal.

Chytal už i za nároďák

Hughese tak nyní může těšit alespoň to, že Stoke má jeden z nejsilnějších brankářských týmů v Premier League. Vedle velmi dobře hodnoceného Begoviče a zkušeného Sörensena má v kádru také Burtlanda, který je považován za jeden z největších anglických brankářských talentů a ve 20 letech už má na kontě i start za národní tým Albionu.

Právě on nahradil Sörensena proti Evertonu a připsal si tak premiérový start v anglické lize. "Jediná dobrá věc na tom všem je, že můžeme dát šanci našemu skvělému mladému brankáři. Věřím, že ukáže svůj potenciál a sebedůvěru, kterou nasbíral při hostováních v Birminghamu a Barnsley," dodal Hughes.

Reklama

Související témata: