Hlavní obsah

Arsenal - Tottenham 2:0Rosický přesprintoval půl hřiště a gólem pomohl Arsenalu k postupu přes Tottenham

Londýn
Aktualizováno

Český fotbalový záložník Tomáš Rosický pomohl gólem k vítězství Arsenalu ve 3. kole FA Cupu nad Tottenhamem 2:0. Reprezentační kapitán přesprintoval v 61. minutě půl hřiště a akci úspěšně zakončil. Manchester City nedokázal porazit druholigový Blackburn a po remíze 1:1 se bude zápas o postup do 4. kola nejstarší klubové soutěže světa opakovat.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Tomáš Rosický střílí gól do sítě Tottenhamu ve 3. kole FA Cupu.

Článek
Fotogalerie

Arsenal při potížích s útočníky nastoupil pouze s jediným hrotem Walcottem, jemuž však výrazně pomáhala záložní řada. Ta se také postarala o první branku zápasu. Mladíčka Gnabryho uvolnil Sagna a nadějný Němec našel do velkého vápna nabíhajícího Cazorlu, jenž střelou z první propálil Llorise.

I čekání na druhý gól trvalo přesně 31 minut. Na půlicí čáře dostal přihrávku od spoluhráčů obránce Rose, jehož atakoval Rosický. Hostující fotbalista se jako poslední v poli odhodlal k riskantní kličce, kterou však český středopolař vystihl a vzápětí se řítil sám na gólmana. Těsně před vybíhajícím Llorisem míč podebral a pohodlně ho dopravil do sítě. Pro Rosického to byl v dresu Kanonýrů první gól od dubna.

"Vždy se snažím dostávat protivníka napadáním pod tlak. Tentokrát se mi to vyplatilo. Je to můj první gól v sezóně, navíc proti našemu největšímu rivalovi, takže z něj mám pochopitelně radost," přiznal po utkání Rosický.

Vrásky mohl Arsénu Wengerovi přidělat snad jen Walcott, který se deset minut před koncem zápasu zranil a trávník opustil na nosítkách. Francouzský trenér přitom již předtím vypotřeboval všechna střídání, takže Kanonýři dohrávali duel o deseti. Tottenhamu se ale náhradního brankáře Gunners Fabianského překonat nepodařilo.

Manchester City nevyzrál na druholigový Blackburn

Manchester nastupoval coby druhý tým Premier League do zápasu s devátým celkem druhé nejvyšší soutěže Championship jako obrovský favorit. Gól se svěřencům Manuela Pellegriniho podařilo vstřelit až v samotném závěru první půle. Po rohovém kopu prodloužil Džeko míč na Negreda, který z voleje propálil někdejšího brankáře anglické reprezentace Paula Robinsona.

I vyrovnávací branka padla po rohovém kopu. Pantilimon vyrazil hlavičku Gestedeho pouze před sebe, kde stál Dann a ten neměl problém poslat balón do brány. V závěru střetnutí ještě zbytečně na polovině hřiště fauloval hostující Boyata, dostal druhou žlutou kartu a posledních pět minut tak hráli Citizens oslabeni. Blackburn ale výhodu v gól nepřetavil, oba celky se tak utkají v odvetě.

Ve třetím kole skončila soutěž pro několik prvoligových celků. Aston Villa nestačila na Sheffield United, Cardiff s novým koučem Ole Gunnarem Solskjaerem vyřadil Straky z Newcastlu a West Bromwich, za který v základní sestavě nastoupil Matěj Vydra, vypadl s Crystal Palace.

FA Cup, z výsledků 3. kola:
Blackburn - Manchester City 1:1 (55. Dann - 45.+1 Negredo).
Aston Villa - Sheffield Utd. 1:2 (75. Helenius - 20. Murphy, 81. Flynn).
Everton - Queens Park Rangers 4:0 (44. a 68. Jelavič, 35. Barkley, 76. Coleman).
Middlesbrough - Hull 0:2 (10. a 61. McLean).
Newcastle - Cardiff 1:2 (62. Cissé - 73. Noone, 80. Campbell).
Southampton - Burnley 4:3 (22. Clyne, 28. Lambert, 66. Rodriguez, 73. Lallana).
Stoke - Leicester 2:1 (16. Jones, 55. Adam - 77. Nugent).
West Bromwich - Crystal Palace 0:2 (23. Gayle, 90.+5 Chamakh).
Norwich - Fulham 1:1 (45. Snodgrass - 40. Bent).
Arsenal - Tottenham 2:0 (31. Cazorla, 62. Rosický).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.