Hlavní obsah

Rozhodčí jsou v zápasech, kde jde o titul, prostě fantastičtí, prská jízlivý Mourinho

Londýn
Aktualizováno

Šok je slabé slovo. Fotbalisté Chelsea se mohli aspoň do neděle posunout na první příčku Premier League, jenže bez nemocného Petra Čecha totálně zkolabovali. Prohráli doma s posledním Sunderlandem 1:2, čímž doslova naservírovali mistrovský titul vedoucímu Liverpoolu. Pokud lídr zvládne nedělní duel v Norwichi, povede již o pět bodů a bude mít režii závěru ligy ve svých rukou.

Foto: Philip Brown, Reuters

Kouč Chelsea José Mourinho (druhý zprava) uklidňuje svého asistenta Fariu (uprostřed), který u rozhodčího Deana (vlevo) protestuje proti nařízení pokutového kopu ve prospěch Sunderlandu.

Článek

Jízlivý byl jako vždy. Tím spíše, že skončila jeho spanilá jízda - kouč José Mourinho prohrál domácí duel v anglické lize poprvé po dlouhých 77 zápasech.

„Ve čtyřech rychlých bodech můžu shrnout všechno, co chci říct. Nebudu ztrácet čas, protože na každou otázku odpovím stejným způsobem. Proto se budeme držet čtyř rychlých bodů," avizoval kouč Blues po nešťastném zápase.

„Za prvé - musím pogratulovat svým hráčům. Udělali všechno, co mohli. Bojovali, hráli od první do poslední sekundy a zaslouží si pochvalu. Většinou se chválí po vítězstvích. Myslím však, že je spravedlivé, aby pochválit své hráče také po porážce," předeslal Mourinho.

„Za druhé, gratuluji Sunderlandu. Nezáleží na tom, jak a proč, nebo jakým způsobem vyhráli. Prostě vyhráli. Získali tři fantastické body, takže je spravedlivé, abych jim pogratuloval."

Ironie na účet sudích i jejich šéfa

„Třetím bodem je, že chci pogratulovat rozhodčímu Miku Deanovi. Myslím, že jeho výkon byl neuvěřitelný. A když rozhodčí podávají neuvěřitelné výkony, je spravedlivé, aby to manažeři uznali... Byl to prostě fantastický výkon. Nastoupil s jediným cílem, aby podal fantastický výkon - a on to udělal," pokračoval Mourinho s velkou dávkou ironie.

„Čtvrtý bod - myslím, že je také spravedlivé poblahopřát Mikovi Rileymu, šéfovi rozhodčích. To, co předvádějí v průběhu celé sezóny, je fantastické. Zejména v posledních několika měsících - zejména v zápasech, v nichž jde o titul. Je to naprosto fantastické, proto jsem i jemu také poblahopřál," prskal rozpálený Mourinho.

Reklama

Související témata: